Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι "ανατρεπτικοί" του ... Αϊντάχο

Με την ταινία "Οι ανατρεπτικοί",η ΕΤ - 3 ολοκληρώνει το αφιέρωμά της στους αδελφούς Ταβιάνι. Ο θάνατος του Παλμίρο Τολιάτι, το 1964, ήταν το ερέθισμα για να γυρίσουν ο Πάολο και ο Βιτόριο Ταβιάνι, το 1967, την ασπρόμαυρη ταινία "Οι ανατρεπτικοί". Με φόντο την κηδεία του Τολιάτι, ο φακός των Ταβιάνι επικεντρώνεται στα πρόσωπα τεσσάρων στρατευμένων αριστερών, που αφηγούνται τις εμπειρίες τους, τις αβεβαιότητές τους και τις αντιθέσεις τους. Πρωταγωνιστούν οι Λούτσιο Ντάλα και Τζούλιο Μπρότζι (ΕΤ - 3 01.00).

Την ιστορία δύο νεαρών φίλων, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, που εκδίδονται στους δρόμους του Ορεγκον, αναζητώντας την οικογένεια έξω από τα παραδοσιακά σχήματα, πραγματεύεται η ταινία του Γκας Βαν Σαντ "Το δικό μου Αϊντάχο".Μια τολμηρή και ιδιόμορφη ταινία, με ήρωες τα δυο αγόρια που στην αρχή θα ακολουθήσουν κοινή διαδρομή και στη συνέχεια να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους. Τους ρόλους των δύο ασυνήθιστων φίλων, ερμηνεύουν ο Ρίβερ Φίνιξ και ο Κιάνου Ριβς (ΕΤ - 2 23.30).

Ο Ρότζερ Μουρ είναι ο Τζέιμς Μποντ στην αγγλική ταινία του Λιούις Γκίλμπερτ "Τζέιμς Μποντ: Η κατάσκοπος που με αγάπησε".Ειδικά εφέ, κασκαντέρ, αλλά αυτή τη φορά και ένας γίγαντας, ο Σαγόνα, συνθέτουν μία ακόμη ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ. Ο Τζέιμς Μπονς συμμαχεί με μια Ρωσίδα ταγματάρχη, για να εμποδίσουν έναν παρανοϊκό μεγιστάνα να καταστρέψει τον κόσμο και να φτιάξει μια υποβρύχια πολιτεία. Εκτός από τον Μουρ, παίζουν οι Κουρτ Γιούργκενς, Μπάρμπαρα Μπαχ και Ρίτσαρντ Κιλ (ΣΤΑΡ 22.00).

Στην αληθινή ιστορία της οικογένειας του Κρίστοφερ Τζάνους, αναφέρεται η ταινία του Τζορτζ Μίλερ "Στη χώρα της επαγγελίας".Η οικογένειά του μετανάστευσε το 1917 από την Ελλάδα στην Αμερική, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Εκεί, όμως, εκτός από τα προβλήματα προσαρμογής, έχουν ν' αντιμετωπίσουν την "Κου Κλουξ Κλαν", που κάνει τη ζωή των μεταναστών ένα μαρτύριο. Παρ' όλα αυτά, η οικογένεια θα ξεκινήσει εκστρατεία κατά του ρατσισμού, ξεσηκώνοντας τους πολίτες της περιοχής. Παίζουν οι Λούις Γκόσετ Τζούνιορ, Κρις Σάραντον και Ροξάνα Ζαλ (MEGA 02.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ