Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λυρικά "Φιλιά"

Ενα φημισμένο μιούζικαλ, μια "αιρετική" όπερα και δύο βραδιές μπαλέτου συνθέτουν το πρόγραμμα παραστάσεων, που θα παρουσιάσει το Στούντιο Οπερας και Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής,από 15 - 30/5, (8.30μμ). Ο λόγος για το μιούζικαλ του Κόουλ Πόρτερ "Kiss me Kate" (16, 17, 18/5), την "Οπερα του ζητιάνου" του Τζον Γκέι ((23, 24, 25/5) και τις δύο "Βραδιές Μπαλέτου" (29, 30/5) με τα έργα: Πολωνέζα και Κρακοβιάκ" του Γκλίνκα, "Τσιγγάνικοι σκοποί" του Ντε Σαρασάτε (σε χορογραφία Ιρίνας Ακρυώτη), "Το ξύπνημα της Ανθής" του Ντρίγκο (σε χορογραφία Στεφάν Χριστόφ) και αποσπάσματα από την "Ωραία Κοιμωμένη" και τον "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι (σε χορογραφία Ρωξάνης Παπανικόλα).

Από τα ωραιότερα μιούζικαλ, το "Kiss me Kate" βασίζεται στη σαιξπηρική "Στρίγκλα που έγινε αρνάκι", καθώς αφηγείται τις περιπέτειες ενός θιάσου, οι οποίες επηρεάζουν και την παράστασή του με το έργο του Σαίξπηρ. Εργο δυναμικό, με "πλήθος ετερογενών στοιχείων", πρωτοπαρουσιάστηκε στη Ν. Υόρκη το 1948, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Η ΕΛΣ το ανεβάζει σε θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη,μουσική διασκευή και διεύθυνση ορχήστρας του Μάρκου Τσέτσου,σκηνικά - κοστούμια του Μιχάλη Σδούγγου και χορογραφία της Ρωξάνης Παπανικόλα.Παίζουν οι: Δ. Κάσσαρης, Γ. Βασιλάκης, Χρ. Βελουδάκη, Ελ. Σταμίδου, Μ. Συγγενιώτου, Ελ. Ζιώγα, Δ. Πανουργιά, Ελ. Λογαρά κ.ά.

Σε πρώτη ελληνική παρουσίαση, στην αυθεντική της μορφή, ανεβαίνει από την ΕΛΣ η "Οπερα του ζητιάνου" του Τζον Γκέι. "Εργο αιρετικό και σπαρταριστό" σύμφωνα με τον Βασίλη Νικολαϊδη (διασκευαστής - σκηνοθέτης), "καυτηριάζει τα ήθη της εποχής του". Σ' αυτό το έργο βασίστηκε δύο αιώνες αργότερα η "Οπερα της πεντάρας" των Μπρεχτ - Βάιλ, δύο τραγούδια από την οποία θ' ακουστούν και στην παράσταση της ΕΛΣ. Η όπερα, συμπαραγωγή του Μουσικού Θεάτρου Βόλου, ανεβαίνει σε μετάφραση της Βίκυς Στυλιανού,μουσική διεύθυνση των Συμεών Κόγκαν και Γιώργου Αραβίδη,σκηνικά - κοστούμιαΝίκου Πολίτη και χορογραφία Ισίδωρου Σιδέρη.Συμμετέχει η Ορχήστρα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ