Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Πίσω στην προηγούμενη δεκαετία

Την υπεράσπιση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 και συνακόλουθα των δικών του πρακτικών, ανέλαβε κατά την προσφιλή του συνήθεια ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας,χωρίς ταυτόχρονα να αποφύγει τις γνωστές λαϊκίστικες κορόνες, που σε κάθε ευκαιρία αφήνει.

Συγκεκριμένα, αφού είπε ότι "το "νέο ΠΑΣΟΚ" και η ΝΔ επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να πλαστογραφήσουν την πραγματικότητα της δεκαετίας του '80", σημείωσε: "Η πολύπλευρη οικονομική, πολιτική, κοινωνική, εθνική και πολιτισμική κρίση της χώρας οφείλεται κυρίως στην πολιτική των τελευταίων οκτώ ετών, που ακολούθησαν τα δύο μεγάλα συντηρητικά κόμματα, η ΝΔ και το σημερινό ΠΑΣΟΚ".

Ο Δ. Τσοβόλας, προσπαθώντας να ωραιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστήριξε: "Είναι εφικτός εντός της Ενωμένης Ευρώπης ο δεύτερος δρόμος, ο εκτός νεοφιλελευθερισμού, που στηρίζεται στον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες και όχι στη βελτίωση των αριθμών". Ετσι μετά τον περίφημο "τρίτο δρόμο" προς το σοσιαλισμό, που ευαγγελιζόταν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '8Ο, ο Δ. Τσοβόλας ανακάλυψε το "δεύτερο δρόμο" προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, του ΔΗΚΚΙ.

Μετά από αυτά τα λεγόμενά του πως "αποτελεί μύθο ότι η νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΝΔ είναι μονόδρομος και η μόνη επιλογή για την επιβίωση της χώρας", προφανώς εντάσσεται στις λαϊκίστικες αποπροσανατολιστικές για τις πραγματικές θέσεις του κόμματός του κορόνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ