Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

Σαν τη μεγαλύτερη δικαίωση αυτών που επέλεξαν την πολιτική της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χαρακτήρισε ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής την ακολουθούμενη από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πολιτική. Ταυτόχρονα όμως αμφισβήτησε έντονα την αξιοπιστία της λόγω των θέσεων που το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει στο παρελθόν. "Στη ΝΔ είναι ευχάριστο να βλέπει ότι η επίσημη έκφραση της συμπολίτευσης έχει προσχωρήσει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και μάλιστα προσπαθεί να πλειοδοτήσει σε αυτό σε σχέση με τη ΝΔ. Είναι η μεγαλύτερη δικαίωση αυτών που οραματίστηκαν αυτή την πολιτική", σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του οΚ. Καραμανλής.

Στη συνέχεια αφού ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του η ΟΝΕ είναι μονόδρομος, υποστήριξε ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι το αν η χώρα ακολουθεί αυτό τον δρόμο συγκροτημένα ή σαν καταϊδρωμένος ουραγός.

Σχολιάζοντας την προηγηθείσα ομιλία του πρωθυπουργού, παρατήρησε ότι οι εξαγγελίες του δεν ήταν εξ ορισμού εσφαλμένες, αλλά το κατά πόσον τις εννοούσε. "Η σημερινή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ έχει μία δομική αδυναμία. Την αδυναμία της αναξιοπιστίας λόγω της οβιδιακής αλλαγής πλεύσης του, η οποία επιχειρείται με τα ίδια πρόσωπα του παρελθόντος. Πρόκειται για καλοστημένο χορό μεταμφιεσμένων", είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική παρατήρησε ότι συνίσταται στην αυξημένη φορολογική πίεση και στην αντιπληθωριστική - συναλλακτική πολιτική, που όμως έχουν πια εξαντλήσει τις δυνατότητες προσφοράς τους. Αυτό που κατά την άποψη του Κ. Καραμανλή έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, είναι να προχωρήσει ακόμα πιο πολύ στις αποκρατικοποιήσεις ώστε να απελευθερωθούν οι "δημιουργικές δυνάμεις του τόπου", δηλαδή η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο Κ. Καραμανλής αναπτύσσοντας τον ρόλο του κράτους είπε ότι πρέπει να είναι ρυθμιστικός. Το πώς το εννοεί αυτό, το εξήγησε όταν είπε ότι "Το κράτος πρέπει να δεχθεί συμψηφισμό των χρεών του με τους ιδιώτες. Χρειάζονται κίνητρα απόδοσης για να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις".

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για τον ρυθμό απορρόφησης του Β Κοινοτικού Πλαισίου, ενώ αναφερόμενος στον "κοινωνικό διάλογο", η μόνη επιφύλαξη που εξέφρασε είναι στο κατά πόσο είναι ειλικρινείς οι προθέσεις της κυβέρνησης, χωρίς όμως να διαφωνήσει επί της ουσίας του.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε προς την κυβέρνηση: "Θα σας σύρουμε στη σωστή κατεύθυνση όταν μάλιστα μάς δείχνετε ότι κάποια αρχίζετε να τα καταλαβαίνετε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποδείχτηκε ίδιο το «ΠΡΑΣΙΝΟ» και «ΓΑΛΑΖΙΟ» κράτος... (2007-06-05 00:00:00.0)
«Διπρόσωπη» προεκλογική τακτική (2006-10-10 00:00:00.0)
Το «άλλο» ΠΑΣΟΚ (2004-02-15 00:00:00.0)
Μανιφέστο για νεοφιλελεύθερο «μονόδρομο» (2002-07-02 00:00:00.0)
Στο παιχνίδι της δικομματικής πόλωσης (2001-05-22 00:00:00.0)
Πρόταση για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης (1999-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ