Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
"Εθελοντικά" στην ανεργία 300 - 350 εργαζόμενοι

Με επαναλαμβανόμενες καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας για διάστημα ενός μήνα απαντούν οι 1.200 περίπου εργαζόμενοι της "Εθνικής Ασφαλιστικής" στα σχέδια της διοίκησης της μητρικής Εθνικής Τράπεζας για τη διαδικασία συγχώνευσης των τεσσάρων θυγατρικών του ομίλου, που γίνεται ερήμην τους και θα έχει για συνέπεια πολλοί απ' αυτούς να εξαναγκαστούν σε "εθελοντική ανεργία"! Πρόκειται για τις ασφαλιστικές εταιρίες "Εθνική", "Αστέρας", ΕΤΕΒΑ και "Πανελλήνιος", από τις οποίες οι τρεις τελευταίες θα απορροφηθούν από την πρώτη, με παράλληλη μείωση του σήμερα απασχολούμενου προσωπικού.

Σε σύνολο 1.700 περίπου ατόμων που απασχολούνται σ' αυτές, περίπου 300 - 350 θα κληθούν να περάσουν από προγράμματα "εθελουσίας εξόδου".Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχετικό πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού - που το βαφτίζουν πρόγραμμα "εθελουσίας εξόδου" - προωθείται χωρίς να έχει προηγηθεί εμπεριστατωμένη απάντηση από πλευράς κύριου μετόχου για το πώς, με ποιους τρόπους και με ποιες εγγυήσεις θα κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά και εργασιακά κεκτημένα των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν και των υπόλοιπων που θα παραμείνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Εθνική Ασφαλιστική" κατείχε το 1996 το 15,8% της συνολικής ασφαλιστικής αγοράς, με συνολικό όγκο ασφαλίστρων πάνω από 78 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ