Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Βέτο" της ΔΗΚΕΒΕ στο διάλογο - απάτη

Καταγγέλλει τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ (που ελέγχουν το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ) για τη συμμετοχή τους στον "κοινωνικό διάλογο"

Τους χειρισμούς της πλειοψηφίας του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που χωρίς καν απόφαση του ΔΣ συμμετέχει στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το προεδρείο της "Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων" (ΔΗΚΕΒΕ).

Με αφορμή το πρόσφατο δελτίο Τύπου της ΓΣΕΒΕΕ - όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι "ο διάλογος πρέπει να είναι ειλικρινής", "η κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει επίσημα στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου τις δικές της θέσεις" και ότι "πρέπει να αναγνωριστεί ο αναπτυξιακός ρόλος των ΜΜΕ" ή ότι "επείγει η επίλυση σειράς φορολογικών θεμάτων των ΜΜΕ" και ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα συμμετάσχει και στη συντονιστική γραμματεία - η ΔΗΚΕΒΕ:

  • Σημειώνει ότι "οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΜΜΕ (ΣΥΝ), δεν είναι αφελείς. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ειλικρινής και συνεπής στην υποστήριξη των συμφερόντων των πολυεθνικών και εξαιρετικά ανειλικρινής και ασυνεπής όταν δίνει υποσχέσεις - η αλήθεια είναι όλο και λιγότερες - για την επίλυση των προβλημάτων των ΕΒΕ. Γνωρίζουν, επίσης, ότι τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, που είναι αυτοαπασχολούμενοι και πολύ μικροί ΕΒΕ, η κυβέρνηση τη θεωρεί "σαβούρα" από την οποία πρέπει να απαλλαγεί η ελληνική οικονομία προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική".
  • Καταγγέλλει, ότι "ενώ καθημερινά όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν το χαρακτήρα του "κοινωνικού διαλόγου", ενώ η ΓΣΕΕ εκπροσωπείται σ' αυτόν μόνο από τους κυβερνητικούς υπαλλήλους της ΠΑΣΚΕ, ενώ ο "διάλογος" έχει αρχίσει να "ξεφτίζει" πριν καλά καλά ξεκινήσει, οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΜΜΕ εμφανίζονται ως θλιβερά "δεκανίκια" μιας πολιτικής που καθημερινά κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των ΕΒΕ. Γι' αυτό πρέπει να κριθούν πολύ αυστηρά από τη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο φόντο οξύτατων προβλημάτων (2003-09-27 00:00:00.0)
Αρχισε με «τερτίπια» το συνέδριο (2000-03-18 00:00:00.0)
ΝΑΙ στην απάτη από ΠΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΜΜΕ (1997-06-03 00:00:00.0)
Στον "κοινωνικό διάλογο" με άγριες διαθέσεις (1997-05-30 00:00:00.0)
Προεδρείο στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής (1997-04-01 00:00:00.0)
Πρώτη δύναμη η Αγωνιστική Συσπείρωση (1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ