Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαγιάτικες περιπλανήσεις

Από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σημειώνουμε:

  • Εγκαινιάζεται στις 3 Ιούνη στην αίθουσα τέχνης "Κρεωνίδης" (Κανάρη 24), η ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Πλοίο διαρκείας η χώρα μου".Πρόκειται για γοητευτικό ταξίδι στους μυστικούς δρόμους της τέχνης, μέσα από προσεγγίσεις μιας σειράς γνωστών καλλιτεχνών, που με αφετηρία το στίχο του Ελύτη, μας οδηγούν στους τόπους και χρόνους της ψυχικής τους ενδοχώρας. Τοπία λουσμένα στο φως, η απεραντοσύνη της θάλασσας, ο αιθέρας των ουρανών, η φύση. Συγκεκριμένα παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες: Ακριθάκης, Αλεξίου, Δρούγκας, Κανιάρης, Κούκος, Μιγάδης, Πατρικαλάκις, Χάρος κ.ά.
  • Στην αίθουσα "Espace Κρεωνίδης" (Ξάνθου 2 και Αναγνωστοπούλου), εγκαινιάζεται στις 29/5, η πέμπτη ατομική έκθεση έργων της Ρόζας Παππά - Βεζυρτζή,με τίτλο "Αναμονή (...)".Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλα και μικρά έργα (παστέλ σε χαρτί, ακουαρέλες, συνθέσεις σε κεραμικά και κεραμικούς πίνακες).
  • Τέσσερις ζωγράφοι και δύο γλύπτες χαράζουν το εικαστικό τους ιδίωμα με θέμα την ανθρώπινη φιγούρα. Πρόκειται για την έκθεση που εγκαινιάζεται στις 27 Μάη στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9). Διαφορετικά υλικά και μεγέθη, στο χώρο ή επίτοιχα, αποτυπώνουν την προσέγγιση των καλλιτεχνών στο θέμα, με κοινό παρονομαστή τη ζωγραφική. Παρουσιάζουν έργα τους οι: Δήμητρα Πανουργιά, Βασιλική Πέρκα, Γιάννης Παπαγιάννης, Τίνα Καμπάνη, Νικόλ Παπαευθυμίου, Σπύρος Βερύκιος.
  • Την καινούρια δουλιά του Μανώλη Πολυμέρη παρουσιάζει από τη Δευτέρα (8μμ) η γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65). Πρόκειται για μία ενότητα έργων του, σε λάδι, που περιλαμβάνει νεκρές φύσεις με λουλούδια, φρούτα, ψάρια και μαγειρικά σκεύη. Διάρκεια μέχρι 17 Ιούνη.
  • Εγκαινιάζεται στις 26/5 (8μμ) έκθεση έργων της Κανέλλας Νέλλη Τραγούστη,στην γκαλερί "Αστρα" (Καρυατίδων 8), που θα διαρκέσει μέχρι 11 Ιούνη.
  • Εργα του Χέρμαν Γκλέκνερ φιλοξενούνται μέχρι τις 3 Ιούλη στο "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16). Η έκθεση παρουσιάζει τη θεματική και τεχνική πολυμορφία του συνολικού έργου του, με δημιουργίες από όλες τις περιόδους της εικαστικής του ενασχόλησης.
  • Το "αυθεντικό πρόσωπο του ελληνικού καλοκαιριού" επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 29/5 (8μμ) στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" της Πειραιώς (Αγαθοδαίμονος 37 και Ορέστου 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ