Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλία και αρχεία
  • Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) θα προμηθεύσει όλους τους βιβλιότοπους με μια βιβλιοχαρτοσακούλα και σελιδοδείκτες, φιλοτεχνημένα από τη Σοφία Φόρτωμα.Το ΕΚΕΒΙ κυκλοφόρησε και το τρίτο τεύχος του περιοδικού"Βιβλιοφιλική",το οποίο συνοδεύει την ομότιτλη πιστωτική κάρτα για βιβλιοαγορές. Το τεύχος, μεταξύ άλλων, περιέχει αφιέρωμα στις ελληνικές εκδόσεις CD - ROM, συνολικής αξίας 600.000 δρχ., προσφορά των εκδόσεων "Πατάκη", "Λιβάνη", των βιβλιοπωλείων "Παπασωτηρίου" και της εταιρίας "Compupress".
  • Στη "Στοά Βιβλίου" στις 26,27,28/5 (10πμ - 2μμ και 5 - 8μμ) θα παρουσιάζονται στο "Ιντερνέτ", τα έξι πρώτα Αρχεία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου: Βιβλιοπωλών, Μεταφραστών, Εικονογράφων, Εικαστικής Απεικόνισης του βιβλίου, Χειρογράφων, Φωτογραφιών Συγγραφέων και Βιβλιογραφικών Προτάσεων. Στις 26/5 (7μμ) ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου, Χάρτου και Γραφικών Τεχνών οργανώνει συζήτηση για τις "Εξελίξεις στο χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων".Στον ίδιο χώρο, στις 27/5 (7μμ) οι εκδόσεις "Τροχαλία" παρουσιάζουν το βιβλίο του Νικολάου Αντωνόπουλου "Το Νομικόν καθεστώς του Αγίου Ορους".
  • Στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61), στις 26/5 (7.30 μμ), οι εκδόσεις "Πατάκη",παρουσιάζουν δύο βιβλία της νέας σειράς "Ιστορία της Τέχνης" ("Οι βίοι των πλέον εξαίρετων ζωγράφων, γλυπτών και αρχιτεκτόνων" και "Αναμνήσεις από τη χαμένη Βασιλεία"). Θα μιλήσουν οι Χάρις Καλλιγά και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Νίκος Χατζηνικολάου και Ολγα Γκράτζιου.
  • Στη Μεγάλη Βρετανία, στις 27/5 (8μμ), ο "Κέδρος" παρουσιάζει το βιβλίο "Αυτοβιογραφία. Ελευθέριος Δ. Μουζάκης, ντοκουμέντο μιας ζωής".
  • "Ερως Τριμαργικός" τιτλοφορείται η ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Μπούρα (εκδόσεις "Πλέθρον"), που παρουσιάζεται στις 26/5 (9μμ), στο "Δίαυλο" (Δράκου 9, Φιξ). Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κ. Βασιλάκου, Ρ. Πατεράκη, Τζ. Αργυροπούλου και Φ. Μελετέα. Η θεατρική ομάδα "Δρυς" της Α. Λάζου θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την παράσταση "Ερως πυγμάχος". Συμμετέχει ο μουσικός Γερ. Σκούρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ