Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η λάμψη της γυναίκας

Με δύο ακόμη ταινίες το Τρίτο κρατικό κανάλι συνεχίζει σήμερα το αφιέρωμά του στον Κώστα Γαβρά. Θα προβληθούν οι ταινίες "Η λάμψη μιας γυναίκας" και η "Χάννα Κ". Ο σκηνοθέτης του γαλλικού κινηματογράφου είναι ο δημιουργός του λεγόμενου "πολιτικού θρίλερ". Σε ηλικία 18 χρόνων εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και για μεγάλο διάστημα δούλεψε ως βοηθός σε γνωστούς μεγάλους σκηνοθέτες. Διεθνή φήμη απέκτησε με την ταινία "Ζ" με την οποία και η ΕΤ-3 με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το Μάη του 1963 άρχισε το αφιέρωμά της στον Κ. Γαβρά. Η ταινία του "Η λάμψη μιας γυναίκας" ξεφεύγει από το αγαπημένο του είδος, που είναι το πολιτικό σινεμά. Πρόκειται για ένα ερωτικό μελόδραμα, με κεντρικά πρόσωπα έναν άνδρα και μια γυναίκα, που θα συναντηθούν τυχαία. Πρωταγωνιστούν η υπέροχη Ρόμι Σνάιντερ και ο Υβ Μοντάν (ΕΤ-3 23.00).

Τον πολιτικό Γαβρά ξαναβρίσκουμε στην ταινία "Χάννα Κ".Το ενδιαφέρον του αυτή τη φορά στρέφεται στο Μεσανατολικό ζήτημα. Επιχειρεί να βρει κάποιο μίτο στην αραβοϊσραηλινή σύγκρουση, μέσα από την ιστορία μιας Εβραίας. Πρωταγωνιστούν οι Τζιλ Γκλέιμπουργκ και Ζαν Γιαν (ΕΤ-3 01.00).

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 18.40 "Δεσποινίς ετών 39" των Α. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου. Ο αδελφός έχει απελπιστεί με την κατάσταση της αδελφής του που λιμνάζει μέσα στα παρθενικά της ύδατα. Εκείνη το έχει πάρει απόφαση ότι θα ζήσει έτσι, μόνη και ανύπαντρη. Αυτός, όμως, όχι. Θα προσπαθήσει, θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει την αδελφή του, να μην προδώσει την υπόσχεση που έχει δώσει στους γονείς του, μόνη να μην αφήσει τη θυγατέρα τους. Πρέπει πρώτα να την παντρέψει για να παντρευτεί και ο ίδιος. Με τον Βασίλη Λογοθετίδη και την Ιλια Λιβικού.

Από το SEVEN X στις 19.30 "Ολιβερ Τουίστ" του Γ. Φ Κόοουεν.

Μια υποδειγματική διασκευή του κλασικού ομώνυμου έργου του Τσαρλς Ντίκενς, που καταγράφει τη ζωή ενός ορφανού αγοριού, που παλεύει να επιβιώσει και να ξεφύγει από τα τυραννικά χέρια του γέρου Φάγκιν. Ενα έργο εποχής, μια ιστορία τρυφερή, ανθρώπινη, συγκινητική, που θα μας αγγίξει.

Από το SEVEN X στις 23.30 "Εγκλημα" του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Μια εξαιρετική ταινία τρόμου αγγλικής παραγωγής του 1930, που αφηγείται την εξής ιστορία: Μια νέα γυναίκα καταδικάζεται για φόνο και φυλακίζεται. Ενας, όμως, δικαστής πιστεύει στην αθωότητά της και ξεκινά μια δύσκολη έρευνα για να αποδείξει την αθωότητά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ