Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απαιτείται άμεση λύση

Δυναμικό "παρών", έδωσαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας, γονείς και σπουδαστές, "επιτυχόντες αλλά μη εισακτέοι" των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 1996 στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.Με ένα δικό τους πρωτότυπο τρόπο, με ένα εικαστικού τύπου χάπενινγκ - βαμμένα τα χέρια τους - διαμαρτυρήθηκαν, αυτή τη φορά στην Αθήνα, για τον πολύμηνο εμπαιγμό τους. Για την εννιάμηνη ταλαιπωρία τους, για την αδιαφορία των υπευθύνων - υπουργείου και Σχολής - που μήνες τώρα δε δίνουν λύση, κατά παράβαση του νόμου, και αρνούνται την εγγραφή των 35 επιτυχόντων, με αποτέλεσμα να θεωρείται χαμένο το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

"Και ανοιχτά Πανεπιστήμια και οι επιτυχόντες έξω",έγραφε το κεντρικό πανό της χτεσινής συγκέντρωσής τους. "Να δώσουν χρήματα για τη Σχολή","Πολιτισμός χωρίς τέχνη δεν υφίσταται",ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούγονταν από τους συγκεντρωμένους.

Με "απώντα" τον υπουργό Παιδείας, η Συντονιστική Επιτροπή των σπουδαστών, άφησε στη γραμματεία του υπουργείου - για μια ακόμη φορά - υπόμνημα, περιμένοντας τηλεφωνική απάντηση τη Δευτέρα. Σημειώνουμε ότι οι 35 επιτυχόντες έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και η προσφυγή τους - μετά από αναβολή - πρόκειται να συζητηθεί στις 2 του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ