Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΗΣΑΠ
Κατέλαβαν το "ηλεκτρικό" για να πάρουν τη σύνταξη!

Σε συμβολική 10λεπτη κατάληψη της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στην Ομόνοια αναγκάστηκαν να προχωρήσουν χτες το μεσημέρι οι συνταξιούχοι των ΗΣΑΠ, αξιώνοντας την άμεση καταβολή των συντάξεών τους. Με αυτό τον αγωνιστικό τρόπο εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό που υφίστανται με την καταβολή των συντάξεών τους και προειδοποίησαν τους αρμόδιους ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δε δοθεί άμεση και πάγια λύση στο πρόβλημά τους.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ καταγγέλλει ότι, αν και ενημέρωσε έγκαιρα τους αρμόδιους για το πρόβλημα, αυτοί για μια ακόμα φορά αδιαφόρησαν και δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό, μέσα στις συμβατικές προθεσμίες, ώστε να χορηγηθούν κανονικά οι συντάξεις στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι των ΗΣΑΠ ζουν κάτω από συνεχή ανασφάλεια όσον αφορά τις πληρωμές τους, αλλά κανείς από τους αρμοδίους δε φαίνεται διατεθειμένος να δώσει λύση στο τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα χιλιάδων απόμαχων της δουλιάς.

Χτες, μέρα καταβολής των συντάξεων, το ποτήρι ξεχείλισε. Στις τράπεζες δεν είχε φτάσει μέχρι το μεσημέρι η επιταγή για την καταβολή των συντάξεων και η διοίκηση του Συλλόγου, υλοποιώντας αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, κάλεσε τους απλήρωτους συνταξιούχους σε συμβολική κατάληψη της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στην Ομόνοια. Η κατάληψη της γραμμής άρχισε στη 1 μ.μ. και διήρκεσε μόνο 10 λεπτά. Τα ερωτήματα που απευθύνουν οι συνταξιούχοι των ΗΣΑΠ προς την κυβέρνηση είναι: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση; Ποιος "παίζει" με την αγωνία των ανθρώπων που πρόσφεραν τα μέγιστα για να γίνει αξιόπιστο μέσο μεταφοράς ο "ηλεκτρικός" και ποιοι επιτέλους θέλουν να δουν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στο δρόμο, για να διεκδικήσουν αγωνιστικά το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στη ζωή;

Επισημαίνεται ότι από τις αρχές του 1997, οι ΗΣΑΠ οφείλουν στο Ταμείο Συντάξεων 900 εκατ. δραχμές και στο Ταμείο Υγείας άλλα 400 εκατ. δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ