Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ζητούν να παραιτηθεί ο Πρόεδρος

ΣΕΟΥΛ.-

Πυκνώνουν τις διαμαρτυρίες τους οι Νοτιοκορεάτες φοιτητές παρά τις απειλές της κυβέρνησης του Προέδρου Κιμ Γιανγκ Σαμ και την αστυνομική βία. Χιλιάδες νέοι έκαναν και χτες, για πέμπτη μέρα, πορείες διαμαρτυρίας ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου της χώρας.

Εκατοντάδες απ' αυτούς επικέντρωσαν τις κινητοποιήσεις τους σε δύο μεγάλα πανεπιστήμια της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, το "Πανεπιστήμιο Χανγιάνγκ" και το "Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ", όπου κατέφυγαν ζητώντας άσυλο. Σε δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική πτώση του Προέδρου, ενώ διέψευσαν τους ισχυρισμούς της Αστυνομίας που έσπευσε να τους θεωρήσει υπεύθυνους για το θάνατο 21χρονου αστυνομικού.

"Αν και δεν είμαστε άμεσα υπεύθυνοι για το θάνατο του νεαρού αστυνομικού, επιθυμούμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας για το θάνατο ενός ανθρώπου συνομήλικού μας", είπε στους δημοσιογράφους ο Κανγκ Ουί - Γον, εκπρόσωπος φοιτητικών συλλόγων. Οι οργανώσεις των αριστερών φοιτητών που πρωτοστάτησαν στις ταραχές των τελευταίων ημερών είχαν εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι ο 21 ετών αστυνομικός που σκοτώθηκε ήταν ο ένας από τους τέσσερις που χτυπήθηκαν από τεθωρακισμένο αυτοκίνητο της Αστυνομίας που εκτόξευε δακρυγόνα στη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το πανεπιστήμιο της Σεούλ. Λίγο αργότερα, η θέση των φοιτητών σχετικά με τα αίτια του προχτεσινού θανάτου 21χρονου αστυνόμου, επιβεβαιωνόταν από τον ιατροδικαστή που έκανε νεκροψία στο σώμα του θανόντος... Ο ιατροδικαστής ανακοίνωσε ότι ο νέος έχασε τη ζωή του από αυτοκίνητο της Αστυνομίας (!) και όχι μετά τον ξυλοδαρμό του από φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ