Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις

"Σήμερα για τις γυναίκες της χώρας μας, δε φτάνουν οι νέες διακρίσεις που τις σπρώχνουν στο κοινωνικό περιθώριο, μπαίνει και η έννοια της "μαύρης" ηλεκτρονικής λίστας. Οι γυναίκες δεν έχουν περιθώρια άλλων περικοπών στις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα" τονίζει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας,που καταδικάζει τη Συμφωνία Σένγκεν.

"Η παράγραφος 1 του άρθρου 3 του Συντάγματος της χώρας μας", αναφέρει η ΟΓΕ, "αποτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή στοιχείων της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Η Συνθήκη Σένγκεν και μάλιστα η διατύπωση του σκοπού της, δεν αφήνει περιθώρια ότι μπορεί να είναι συμβατή με κάθε νομικό πολιτισμό. Αυταρχικό, ανεξέλεγκτο φακέλωμα του πολίτη, γνωστοποίηση των προσωπικών του δεδομένων, στοιχείων και πληροφοριών σε πλήθος μυστικές και φανερές υπηρεσίες κρατών. Η αρχειοθέτηση στοιχείων και η καταγραφή προσώπων που βαρύνονται με "υπόνοιες" δεν είναι άγνωστη πρακτική στην Ελλάδα και μάλιστα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη αρνητικά από την επαχθή εμπειρία του παρελθόντος. Οι γυναίκες της χώρας μας έχουν πλούσια εμπειρία από το γνωστό "φακέλωμα"".

Η ΟΓΕ καταδικάζει τη συμφωνία σαν φασιστικής έμπνευσης, παραπλανητική και επικίνδυνη και καλεί τις γυναίκες να αντισταθούν και να αντιδράσουν.

  • "Η Συμφωνία της Σένγκεν που οικοδομήθηκε με πρόφαση υπαρκτά προβλήματα(τρομοκρατία - ναρκωτικά - μαφία) έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός τεράστιου ηλεκτρονικού κυκλώματος στην ΕΕ που θα καταγράψει τους πάντες και τα πάντα" αναφέρει ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης εμποροϋπαλλήλων.

"Ολοι θα είναι ένοχοι μέχρι την απόδειξη της αθώωσής τους" αναφέρει το ψήφισμα. "Θα φτιάξουν μια τεράστια λίστα ονομάτων όπου εκεί θα χωρούν όλοι, από τον εγκληματία μέχρι το συνδικαλιστή και την πολιτική απόχρωση, από τον απεργό, τον αγωνιστή εργαζόμενο έως τον κακό εργαζόμενο μέχρι και την ερωτική ζωή κάποιου ανθρώπου".

Οι εμποροϋπάλληλοι καλούν όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στο φακέλωμα, ενάντια στην περικοπή ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ενάντια στις μαύρες λίστες αγωνιστών του λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ