Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Κλείνατε επί δεξιά...

Τη συνταγματική εναρμόνιση της χώρας στα δεσμά της υποτέλειας έχει στόχοη αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή που αποτελεί την έναρξη των σχετικών διαδικασιών. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ, εξήραν την αναγκαιότητα της συνταγματικής κατοχύρωσης της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μοναδική διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο αριθμός με τον οποίο θα εκλέγεται από τη Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τα άλλα, οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων κατέστησαν σαφή την πρόθεσή τους για συναίνεση σε όλα τα άλλα ζητήματα.

Το ΚΚΕ τόνισε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει οποιαδήποτε αλλαγή σε αντιδημοκρατικότερη και αντιδραστικότερη κατεύθυνση, αντιπροτείνοντας μέτρα που επί χρόνια αποτελούν στόχους πάλης του λαϊκού κινήματος.

Στη χτεσινή συνεδρίαση μίλησαν ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας. Μίλησε ακόμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος. Τις θέσεις του ΚΚΕ ανέπτυξε ο Αχ. Κανταρτζής και αργά το βράδυ μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Ορ. Κολοζώφ.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης η επεξεργασία της αναθεώρησης του Συντάγματος ανατέθηκε σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή, το πόρισμα της οποίας θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ