Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στα μέτρα του ισχυρού

Στο... βωμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η κυβέρνηση του "εκσυγχρονισμού" σκοπεύει να δωρίσει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, το στάδιο Καραϊσκάκη. Η παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, που όλως... τυχαίως βρέθηκε στη χτεσινή συνέντευξη του Σ. Κόκκαλη, δεν έδινε απλώς πολιτική κάλυψη στις προθέσεις του αφεντικού της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ήταν ταυτόχρονα και μια προειδοποίηση προς την ΕΟΑ να άρει τις όποιες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις της.

Χτες ο Σ. Κόκκαλης παρουσίασε την πρόταση μετατροπής του Καραϊσκάκη αποκλειστικά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο για... μόλις 30 χρόνια. Θα δαπανηθούν κατά τον κ. Κόκκαλη 5 δισ. για να αλλάξει πρόσωπο το ιστορικό στάδιο, εκ των οποίων τα μισά θα βάλει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

***

Γιατί, όμως, επιμένει να εξαφανιστεί ο στίβος; Η άποψή του ότι είναι άλλου... παπά ευαγγέλιο ο κλασικός αθλητισμός, δεν είναι τεκμηριωμένη άποψη. Γιατί να είναι "δερβέναγας" ο Ολυμπιακός; Αφού κάλλιστα μπορούν να συνυπάρξουν όλοι. Κανείς δεν είναι αντίθετος με τον εκσυγχρονισμό του Καραϊσκάκη. Οχι όμως κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ισχυρού. Σαν άλλος μάντης Θειρεσίας ο κ. Λαλιώτης, έκανε την πρόβλεψή του. Να μεταφερθεί ο στίβος στου Ρέντη. Ολα είναι τόσο απλά για τον ξερόλα υπουργό. Μόνο που δεν είναι μόνο ο στίβος. Τι θα γίνει η πυγμαχία; Η άρση βαρών; Το μπάσκετ; Το βόλεϊ; Το πινγκ πονγκ; Ο κλειστός στίβος αλλά και οι τοπικές αθλητικές ενώσεις που εδρεύουν στο φαληρικό στάδιο; Αυτά είναι... αποπαίδια; Ολόκληρη αθλητική "κυψέλη" αναπτύσσεται, έστω και με πολλά προβλήματα. Το επιχείρημα του κ. Λαλιώτη ότι ή θα πάει στα χέρια του Ολυμπιακού ή θα γκρεμιστεί, είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι... ιδιώτες μια ζωή με τη βοήθεια των γνωστών προστατών τους καταδυναστεύουν τον ελληνικό αθλητισμό.

***

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι η λύση είναι απλή. Ναι στην ανακατασκευή του σταδίου Καραϊσκάκη, όμως όχι με εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Η πρόταση για εκσυγχρονισμό με ταυτόχρονη συνύπαρξη όλων στο Καραϊσκάκη υπάρχει και είναι βιώσιμη και λογική.

Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά μεταφορά της λογικής της άγριας ιδιωτικοποίησης και στο χώρο του αθλητισμού.

Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με κυβερνητική στρατηγική...οδεύει στον γκρεμό (2012-04-14 00:00:00.0)
«Ναυαγεί» ο στίβος στον Πειραιά (2006-04-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-05-28 00:00:00.0)
"Ιδιωτικοποίηση ή θάνατος"... (1997-06-13 00:00:00.0)
Πάει ΟΑΚΑ, εποφθαλμιά το Καραϊσκάκη... (1997-06-10 00:00:00.0)
"Αρτον και θεάματα" (1997-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ