Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Στους δρόμους οι οικοδόμοι

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-

Σε δυναμική πορεία κατέβηκαν χτες οι οικοδόμοι της Ρουμανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη μείωση του επιπέδου ζωής τους και τις αναμενόμενες μαζικές απολύσεις.

"Σας ψηφίσαμε και σεις μας εξαπατήσατε", φώναζαν οι περίπου 2.000 οικοδόμοι, που είχαν φτάσει από τις πόλεις Κονστάντσα, Ιάσι και Μπρασόβ για να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση. Την προηγούμενη μέρα, παρόμοια πορεία είχε πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας του Βουκουρεστίου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Τσιορμπέα έχει προχωρήσει σε ριζικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και στην ιδιωτικοποίηση 3.900 κρατικών επιχειρήσεων, μέτρα που έχουν πλήξει τους Ρουμάνους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει υπολογίσει πως θα χαθούν τουλάχιστον 100.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση στη Ρουμανία όσο πάει και χειροτερεύει, ενώ παράλληλα η φτώχεια έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις. Αν αναλογιστεί κανείς πως το 35% των Ρουμάνων ζει σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση υπηρεσίας του ΟΗΕ, για την κατάσταση στη χώρα αυτή, κατά τη διάρκεια του 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ