Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Υπεύθυνο για τη μη λειτουργία των σχολείων το υπουργείο Παιδείας

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και του υπουργού κατέθεσε για την απαράδεκτη κατάσταση ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος

Στην κατάθεση μήνυσης κατά του υπουργείου Παιδείας Γερ. Αρσένη και παντός άλλου υπευθύνου του υπουργείου Παιδείας προχώρησε ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία της περιοχής, αποτέλεσμα της οποίας είναι να μη λειτουργούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα δύο ΤΕΕ της πόλης υπάρχει έλλειψη 22 εκπαιδευτικών και μηδενική στήριξη των σχολικών μονάδων, εποπτεία υλικού και εργαστήρια. Λόγω αυτής της κατάστασης οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου, αφού όλες οι προσπάθειές τους να λειτουργήσει ουσιαστικά έπεσαν στο κενό.

Η επικρατούσα κατάσταση στα σχολεία του Περάματος που δε λειτουργούν όχι λόγω των καταλήψεων, αλλά επειδή το υπουργείο δε φρόντισε τα στοιχειώδη, δηλαδή να έχουν καθηγητές και την απαραίτητη υποδομή, καταδείχνει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της αναστάτωσης στην Παιδεία. Είναι αυτοί ακριβώς που με περισσή υποκρισία λένε πως οι μαθητικοί αγώνες είναι η αιτία που τα παιδιά χάνουν τάχα τα μαθήματά τους.

«Είναι βέβαια γνωστή η έκρυθμη κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, που ξεκινά από την ανυπαρξία σωστής λειτουργίας του υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών του», τονίζει ο δήμαρχος Περάματος και προσθέτει: «Δεν έφτασαν ούτε οι κινητοποιήσεις του δήμου το Μάη, το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη του '99, ούτε οι Ερωτήσεις βουλευτών της περιφέρειάς μας, ούτε οι παραστάσεις στους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου. Ούτε η επίσκεψή μας στην Εισαγγελία για τη λύση των προβλημάτων των σχολείων. Ετσι φτάσαμε στη δυσάρεστη θέση να καταθέσει ο δήμος μήνυση κατά παντός υπευθύνου του υπουργείου Παιδείας, μη εξαιρουμένου και του υπουργού, για την παράνομη παρεμπόδιση της λειτουργίας των σχολείων σύμφωνα και με την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ