Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Θα γεμίσουν σήμερα οι πλατείες και οι δρόμοι

Με μαζικές πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις και μαχητικά συλλαλητήρια και πορείες στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες πόλεις σε Στερεά και Εύβοια, το ρωμαλέο ρουμελιώτικο μαθητικό κίνημα, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι και σπουδαστές, δίνουν σήμερα ηχηρό χαστούκι - απάντηση στην κυβερνητική αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων με την αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα σήμερα, οι πλατείες και οι δρόμοι γεμίζουν νεανική ορμή και αγανάκτηση, ελπιδοφόρα μηνύματα για το παρόν και το μέλλον. «Ασχημα την έχουν» ο Αρσένης και οι συγκυβερνώντες μπροστά στο νεανικό πάθος και την ορμή.

Στην Εύβοια, το μεγάλο ραντεβού είναι στις 11.30 το πρωί στα φανάρια της Χαϊνά, όπου θα συγκλίνουν οι προσυγκεντρώσεις απ' όλες τις μεριές της Χαλκίδας, για να ακολουθήσει πορεία στη Νομαρχία. Ολα τα σχολεία έχουν δηλώσει παρόντα. Το απόγευμα συνεδριάζει το Συντονιστικό. Παράλληλα, στο Αλιβέρι όπου ο εισαγγελέας - αστυνομία έχουν καθημερινή παρουσία έξω από τα σχολεία, χωρίς να καταφέρνουν να σταματήσουν τις καταλήψεις, οι μαθητές των 1ου, 2ου και του ΤΕΕ ετοιμάζουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Στη Βόρεια Εύβοια, σε Ιστιαία και Γούβες οι μαθητές πραγματοποιούν αποχή, ενώ σε ρόλο «γκιουλέκα» οι διευθυντές των Λυκείων απειλούν τους μαθητές, που μέσα από Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν αποχή. Στην Κάρυστο, υπό κατάληψη τελεί το ΤΕΕ, ενώ και στην Κύμη οι μαθητές βγαίνουν στο δρόμο.

Στη Φθιώτιδα, στην καρδιά της Λαμίας, στην πλατεία Διάκου, στις 11.30 το πρωί, χτυπάει η καρδιά στους παλμούς του μαθητικού ξεσηκωμού. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των σπουδαστών της σχολής ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Λαμίας, καταδικάζεται η αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και εκφράζεται η συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών.

Στα ίδια βήματα και ο Νομός Βοιωτίας, όπου στη Λιβαδειά οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου και του ΤΕΕ πραγματοποιούν αποχή και πορεία από το «Ζάππειο» στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ