Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι μαθητές απομόνωσαν τους προβοκάτορες

Με υβριστικές και προβοκατόρικες προκηρύξεις και το γνωστό από πέρυσι φυλλάδιο που τιτλοφορήθηκε «ΚΝΙΤΕ» και κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, στο απόγειο των μαθητικών κινητοποιήσεων γνωστοί κύκλοι προσπαθούν και πάλι να οξύνουν το αντιΚΝΕ, αντιΚΚΕ κλίμα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Παίρνουν όμως την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους μαθητές που τους απομονώνουν και τους πετάνε έξω περιφρουρώντας το μαθητικό κίνημα.

Χτες το απόγευμα τέσσερις νεαροί που εμφανίστηκαν ως φοιτητές, πήγαν στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος του «Ευκλείδη» με στόχο να μοιράσουν κατευθυνόμενα τρικάκια, με τον τίτλο «ή εμείς ή κανείς» που έφεραν την υπογραφή της ΚΝΕ. Στην προσπάθειά τους να διασπάσουν τους μαθητές που εδώ και μια βδομάδα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την αστυνομία, στήνουν μπλόκα, διοργανώνουν τοπικές πορείες, συνεχίζουν απτόητοι τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τους θέλει μισομορφωμένους, ειδικευμένους και υποταγμένους. Αρωγοί στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, απειλούν τους μαθητές πως θα «τους σπάσουν στο ξύλο» και ως σύγχρονοι κουκουλοφόροι επιχειρούν να υποδείξουν ως εκ του πονηρού υποκινητές τα μέλη της ΚΝΕ.

«Απαγορεύονται τα συνθήματα ενάντια στα αστυνομικά όργανα για το λόγο ότι αποτελούν τους προθυμότερους εκ των συνεργατών μας. Κάθε πράξη ή αντίδραση μη νόμιμη, μη ελεγχόμενη από εμάς, θα καταστέλλεται άμεσα και αποτελεσματικά. Συνεργαστείτε και συμμορφωθείτε με τις αποφάσεις της ΚΝΕ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατάπτυστο κείμενο.

Οι μαθητές του «Ευκλείδη» απέναντι σ' αυτήν την προσπάθεια υποδαύλισης του αγώνα τους απαντούν σήμερα με τη μαζική συμμετοχή τους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Συντονιστικό των μαθητών και δηλώνουν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με καθημερινά μπλόκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ