Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν υποκινούμενοι από τα προβλήματα

«Οι φραγμοί στη μόρφωση και η τρομοκρατία δε θα περάσουν». Με αυτό το σύνθημα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αγρινίου δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα και καλεί όλο το λαό και τους μαθητές του Αγρινίου να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο, που θα γίνει σήμερα στην κεντρική πλατεία, στις 12 το μεσημέρι.

Οι μαθητές καλούν σε συντονισμό, αλληλεγγύη και κοινή δράση τους γονείς, καθηγητές, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, σε μέτωπο παιδείας με όλο το λαό για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

«Συνεχίζουμε, επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Αγρινίου, υποκινούμενοι από τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία μας, από τις τραγικές συνέπειες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, υποκινούμαστε από το πείσμα μας, να έχουμε δημοκρατία μέσα στα σχολεία μας».

Στο Μεσολόγγι

Χτες το πρωί στο 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο Μεσολογγίου που βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα και ενώ αυτό τελούσε υπό κατάληψη, επενέβη ο εισαγγελέας. Οι μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο χώρο του σχολείου, αρνήθηκαν να παραδώσουν το σχολείο. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους μαθητές και με τροχό, χτυπώντας και κόβοντας την αλυσίδα που υπήρχε στο χώρο του σχολείου, με άμεσο κίνδυνο να τραυματίσουν τους μαθητές που είχαν τα χέρια τους στην πόρτα.

Οι μαθητές απάντησαν με μαζικότατη αποχή και πορεία από το σχολείο τους, στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέληξαν στα δικαστήρια. Οι μαθητές καταγγέλλουν την τρομοκρατία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα. Οι μαθητές καλούν το λαό και όλα τα σχολεία του Μεσολογγίου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ