Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
"Τυφλή" η δικαιοσύνη

ΑΝΟΒΕΡΟ.-

Την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Γερμανού αστυνομικού, που είχε σκοτώσει τον 16χρονο Κούρδο Χαλίμ Ντενέρ, ο οποίος κολλούσε αφίσες του PKK, αποφάσισε το δικαστήριο της βορειογερμανικής πόλης Ανόβερο.

Ο αστυνομικός είχε δολοφονήσει το νεαρό Κούρδο, στην προσπάθειά του να τον συλλάβει. Οπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, όταν επιχείρησε να τον συλλάβει ακολούθησε συμπλοκή και χωρίς να κατανοεί πώς ο νεαρός βρέθηκε με μια σφαίρα στην πλάτη, αφού πιθανότατα έριξε άθελά του, ενώ τοποθετούσε το όπλο στη θήκη του!

Το δικαστήριο στην απόφασή του επισήμανε ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει η αναπαράσταση των γεγονότων και η κλήση των 19 μαρτύρων περισσότερο συσκότισαν την υπόθεση, αφού στην κατάθεσή τους διατύπωσαν 19 διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν και με αυτό τον τρόπο εξανάγκασαν την έδρα να απαλλάξει τον κατηγορούμενο.

Η δολοφονία του Ντενέρ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την κουρδική κοινότητα, που διοργάνωσε πάμπολλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σχεδόν σε όλες τις γερμανικές πόλεις, με πρώτη το Ανόβερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ