Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Καινούριες υποθέσεις παιδεραστίας

ΠΑΡΙΣΙ.-

Νέες υποθέσεις παιδοφιλίας έρχονται στο φως από τη γαλλική αστυνομία στα πλαίσια της επιχείρησης που πραγματοποιείται, τους τελευταίους μήνες, σε εθνικό επίπεδο. Εκτός από το πολυμελές κύκλωμα παιδοφιλίας, που δρούσε σε εθνικό επίπεδο και εξαρθρώθηκε πριν από μερικές μέρες, με συνέπεια 5 από τους υπόπτους να αυτοκτονήσουν, ένας δάσκαλος συνελήφθη, χτες, λίγο έξω από τη Μασσαλία με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο 42χρονος δάσκαλος του χωριού Φο-σουρ-μερ έχει, ήδη, προφυλακιστεί, ενώ ανακρίνεται και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος παρά τα παράπονα των μικρών μαθητριών προτίμησε να δώσει ιατρική άδεια στο δάσκαλο και καθυστέρησε αρκετά στο να αναφέρει το γεγονός στην Αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες καταθέσεις έχουν δώσει περισσότερα από 10 κοριτσάκια, ενώ τα θύματα του δασκάλου είναι, τουλάχιστον, 2 μαθήτριες.

Την ίδια στιγμή, προφυλακιστέες με την κατηγορία της συνεργίας σε βιασμό ανηλίκου κρίθηκαν δύο μητέρες από το Μπορντό, οι οποίες φέρονται να "εμπιστεύτηκαν" με αντάλλαγμα χρήματα τις κόρες τους ηλικίας 10 ετών σε 70χρονο παιδεραστή, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, επίσης, με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου. Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τέσσερα άτομα που ανακρίνονται ως ύποπτοι για συνεργεία.

Σάλο, όμως, έχει προκαλέσει και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Φρανς Σουάρ", που είναι αφιερωμένο στον "γκουρού της παιδοφιλίας" 63χρονο Γάλλο Γκι-Κλοντ Μπουρζέρ, ο οποίος στον πύργο του, 60 χλμ. έξω από το Παρίσι, παραδίδει "σεμινάρια για την ποικιλόμορφη επαφή μεταξύ των γενεών". Εκτός από τις πολυάριθμες καταγγελίες εναντίον του, ο Μπουρζέρ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στην Ελβετία με παρόμοιες κατηγορίες και παρότι ανακρίνεται εδώ και 10 μήνες από τις γαλλικές αρχές συνεχίζει το "διδακτικό του έργο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ