Τετάρτη 8 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι στόχοι της αντιαλβανικής υστερίας

Οργίασαν το περασμένο τριήμερο τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τις "συμμορίες των Αλβανών". Η αντιαλβανική υστερία δεν είναι ασφαλώς τυχαία και εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιδιώξεις, τόσο κυβερνητικές, όσο και ευρύτερα ιδεολογικές, που στοχεύουν στην υποδαύλιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Οσο και αν, επισήμως, η κυβέρνηση εξορκίζει κάθε ιδέα ρατσισμού και ξενοφοβίας, στην πράξη, ανέχεται ή υποθάλπει ένα τέτοιο πνεύμα. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι για την άνοδο της εγκληματικότητας στη χώρα μας οι Αλβανοί λαθρομετανάστες ευθύνονται κατά το μικρότερο ποσοστό, εντούτοις έσπευσε από την αρχή να ενθαρρύνει το "αντιαλβανικό μένος", αφήνοντας να εννοηθεί ότι η άνοδος της εγκληματικότητας είναι αποτέλεσμα της δράσης των "συμμοριών Αλβανών" στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, πέρα από την επιδίωξη της συγκάλυψης των ευθυνών της, είναι φανερό ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει τον κατευθυνόμενο αυτό θόρυβο, προκειμένου να εμπλουτίσει το οπλοστάσιο καταστολής, το οποίο δεν έχει στόχο βέβαια τους Αλβανούς, αλλά να δημιουργήσει ευρύτερα ένα κλίμα τρομοκρατίας και αφαίρεσης πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος, που κάνει την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας υπόθεση όλων μας και ιδιαίτερα του μαζικού λαϊκού κινήματος. Γιατί, σε τελική ανάλυση, αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ