Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η τιμή και η αξιοπρέπεια 747 δραχμών!

Δόθηκαν ως επίδομα σε αστυνομικό, που συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας. Μεγαλύτερη είναι, όμως, η κοροϊδία που εισπράττει από τους αρμόδιους, στους οποίους έχει κατ' επανάληψη απευθυνθεί, για να σταματήσει αυτός ο εξευτελισμός

"Σας διαβιβάζουμε... διαβιβάζεται... διαβιβάζομε... έχουμε την τιμή να σας διαβιβάσουμε... διαβιβάσαμε... να διαβιβάσω... ". Σε όλους τους χρόνους και σε όλες τις εγκλίσεις "έκλινε" σειρά αρμοδίων ανευθυνοϋπεύθυνων, διαφόρων υπουργείων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, που δε ζητάει από το κράτος τίποτα περισσότερο από το να μην τον προσβάλλει και να μην τον εμπαίζει.

Ο απόστρατος ανθυπαστυνόμος Π. Σαχλαμάκης,από το 1993 που βγήκε πρόωρα στη σύνταξη για λόγους υγείας, δικαιούνταν μηνιαίο επίδομα αναπηρίας, το οποίο, όμως, ανακάλυψε αφού του χορηγήθηκε ότι ανέρχεται στο εξευτελιστικό ποσό των 747 δραχμών!

Από τότε ξεκίνησε να αλληλογραφεί με σειρά αρμοδίων υπηρεσιών και να διαμαρτύρεται "για τον εμπαιγμό, που δέχεται από το Κράτος Πρόνοιας" και ζητώντας τους "να υπάρξει, επιτέλους, κάποιος αρμόδιος να αλλάξει τις εξευτελιστικές διατάξεις των νόμων, στις οποίες στηρίζεται το επίδομα και να αντιμετωπίσει με ευαισθησία και σεβασμό την ανθρώπινη αξιοπρέπεια"...

Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που ο Π. Σαχλαμάκης απευθύνεται στον Τύπο, καθώς ολοκληρώθηκε, χωρίς αποτέλεσμα, ένας ακόμη κύκλος αλληλογραφίας με τους λογής αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθένας από τους οποίους διαβιβάζει το δίκαιο, κατά τα λοιπά, αίτημά του σε κάποιον άλλο περισσότερο... αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα. "Ιστορικό ντροπής", χαρακτηρίζει ο Π. Σαχλαμάκης την ταλαιπωρία του, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης μετά τη δίχρονη εμπειρία του από το... κράτος πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τα έγγραφα της κοροϊδίας, τα περισσότερα από τα οποία διαβιβάζονται στον υπουργό Οικονομικών, για να καταλήξουν στις ελληνικές καλένδες, καλύπτουν όλο κυριολεκτικά το φάσμα των υπεύθυνων κρατικών παραγόντων. Από το ιδιαίτερο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το άλλοτε ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου και τη διευθύντριά του Δ. Λιάνη και το σημερινό πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, μέχρι το γραφείο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Ελεος!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ