Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εριξε τη μάσκα η ΣΥΔΑΣΕ

Αρον άρον έριξε τη μάσκα της η ΣΥΔΑΣΕ, αμέσως μετά την ανάδειξη νέας διοίκησης στη Συνομοσπονδία και ο "φρεσκαρισμένος" πρόεδρός της, Γ. Πίττας,στην πρώτη ανακοίνωσή του, μια μέρα από την επανεκλογή του, το μόνο που βρήκε να κάνει ήταν να στραφεί προκλητικότητα κατά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στις οποίες ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι αγρότες, και της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Εφτασε δε σε σημείο να κάνει, θρασύτατα, λόγο για καπηλεία των προβλημάτων των αγροτών και τυχοδιωκτική πολιτική ορισμένων κομματικών φορέων.

***

Σε μία "στημένη" και κατάπτυστη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ βγήκε χτες προκαταβολικά να εκφράσει τη ριζική διαφωνία του τόσο με το χρόνο όσο και με τη μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες προσανατολίζεται η"επονομαζόμενη" - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Κι από την πρεμούρα του, αυτό το έκανε πριν ακόμα συνεδριάσει η ΠΣΕΑ και λάβει οριστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις για αγωνιστικές διεκδικητικές κινητοποιήσεις.

***

Στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ, βγαίνει κυβερνητικότερος των κυβερνητικών ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ και ρίχνει νερό στο μύλο της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, καλώντας τους αγρότες να υπακούσουν στα - ξεπουλημένα - θεσμοθετημένα όργανα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, που το μόνο που κάνουν είναι να συκοφαντούν και να υπονομεύουν τον αγώνα επιβίωσης της αγροτιάς. Βέβαια, η ΣΥΔΑΣΕ δε φαίνεται να σταματάει μόνο στις ανακοινώσεις στήριξης της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να συνεργαστεί "στενά" με τη νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, με στόχο την υπονόμευση και τη διάσπαση των αγώνων των αγροτών και όχι την επίλυση των προβλημάτων.

***

Βέβαια, η στάση αυτή της ΣΥΔΑΣΕ δεν ξαφνιάζει. Αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι μήπως, οι υποσχέσεις του υπουργού Γεωργίας και του προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ ότι η ΣΥΔΑΣΕ θα μπει στην Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Αγροτικών Συλλόγων, την COPA, αποτελούν το "τυράκι" για ανακοινώσεις σαν τη χτεσινή και στήριξη με όλα τα μέσα του υπουργού Γεωργίας, τον οποίο μέχρι πρότινος ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ καλούσε, κραυγάζοντας, να παραιτηθεί. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται η νέα διοίκηση της ΣΥΔΑΣΕ να πάρει τη θέση του μάρτυρα κατηγορίας στις δίκες που "στήνει" η κυβέρνηση κατά των αγωνιζομένων αγροτών και της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Κ. Δ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός (2002-01-24 00:00:00.0)
Την "ενότητα" ανακάλυψε... η ΓΕΣΑΣΕ (1998-12-23 00:00:00.0)
Μαθητής του Τζουμάκα ο Ανωμερίτης (1998-12-05 00:00:00.0)
Διάλογος με τον εαυτό τους (1998-11-12 00:00:00.0)
Οι δίκες καλά κρατούν (1997-05-16 00:00:00.0)
Ο.. φίλος! (1997-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ