Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την "ενότητα" ανακάλυψε... η ΓΕΣΑΣΕ

Πίσω από τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών και το "κύμα" ενοποίησης των αγροτικών συλλόγων σε πολλές περιοχές της χώρας σέρνεται η νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, που χτες εξέδωσε μια ανακοίνωση για να κάνει "άνοιγμα" διαλόγου για την ενοποίηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα απευθύνει κάλεσμα για διάλογο στη ΣΥΔΑΣΕ, στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και στις υπόλοιπες Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών που έχουν συγκροτηθεί σε άλλες περιοχές της χώρας. Η "κίνηση" αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού είναι φανερό ότι η ηγεσία της ΓΕΣΑΣΕ με την αντιαγροτική πρακτική της έχει απομονωθεί από τους αγωνιζόμενους αγρότες. Και μπορεί στην ανακοίνωση να γίνεται λόγος για τη δημιουργία ενός νέου ενωμένου, μαζικού, αποτελεσματικού αγροτικού κινήματος, με ένα ενιαίο Σύλλογο σε κάθε περιοχή, μια ενιαία Ομοσπονδία σε κάθε νομό και μια ενιαία οργάνωση σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο όμως η "πρωτοβουλία" αυτή της ΓΕΣΑΣΕ χρειάζεται και τα ανάλογα δείγματα γραφής. Γιατί δεν αρκεί μόνο στα λόγια η γενικόλογη αναφορά για ενότητα, αλλά απαιτείται και η αγωνιστική διεκδίκηση επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Η νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ έχει κάνει μέχρι τώρα ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπονομεύσει και να διασπάσει τους αγώνες, προκειμένου να προσφέρει εκδούλευση στην κυβέρνηση.

Εκτός αυτών πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΑΣΕ δεν αποτελεί οργάνωση, όπως σκόπιμα τη χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή της η νόθα ηγεσία της ΓΕΣΑΣΕ, αλλά συντονιστικό όργανο αγώνα, το οποίο κάνει πράξη αυτό που θέλουν οι αγρότες της Θεσσαλίας και εκφράζει τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, τόσο της ΓΕΣΑΣΕ, όσο και της ΣΥΔΑΣΕ. Η ΓΕΣΑΣΕ, που έκανε τη σχετική πρόταση, αλλά και η ΣΥΔΑΣΕ, αν θέλουν πραγματικά την ενοποίηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, μπορούν κάλλιστα να αυτοδιαλυθούν, δημιουργώντας ένα νέο συνδικαλιστικό όργανο, στη βάση της ενότητας και του αγώνα. Ωστόσο, στην πράξη δε φαίνεται ότι υπάρχουν τέτοιες προθέσεις, αφού οι διοικήσεις και των δύο αρέσκονται στο να κρατούν τις "σφραγίδες" τους και να "μοιράζονται" τα ποσά που τους δίνονται ως επιχορήγηση από τις εισφορές των αγροτών υπέρ του ΕΛΓΑ, ώστε να δικαιολογούν την ύπαρξή τους, πράγμα που δεν ισχύει για την ΠΑΣΕ και τις άλλες συντονιστικές επιτροπές αγώνα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ