Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπτώματα απορύθμισης στα νοσοκομεία

Σε ορισμένα νοσοκομεία δεν έγινε η εκκαθάριση των αναδρομικών των γιατρών, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις στην καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

Στοιχεία πλήρους απορύθμισης παρουσιάζουν ορισμένα νοσοκομεία της χώρας με τη λήξη του έτους, καθώς αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των ελλειμματικών προϋπολογισμών που συντάχτηκαν, στη λογική της ΟΝΕ.

Προβλήματα στην εκκαθάριση των αναδρομικών των μισθών και των εφημεριών των γιατρών παρουσιάζονται στο Κρατικό της Αθήνας,στο Ασκληπιείο και στο Νοσοκομείο Πατησίων.

Στο Ασκληπιείο οι γιατροί του Καρδιολογικού Τμήματος, με επιστολή τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, προειδοποιούν ότι από αύριο μέχρι και τις 31.12.1998 δε θα υπάρχει επιμελητής στην εφημερία γιατί οι πιστώσεις επαρκούν μόνο μέχρι σήμερα. Επίσης, προειδοποιούν ότι από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στην εφημερία θα υπάρχει μόνο ένας ειδικευόμενος γιατρός και απ' την Κυριακή μέχρι και την Παρασκευή δε θα υπάρχει ούτε ειδικευόμενος γιατρός στην εφημερία.

Μ' άλλα λόγια, στο Ασκληπιείο της Βούλας και στο διάστημα από 24 έως 31.12.1998 οι γιατροί θα εργάζονται κανονικά το πρωί, ενώ στην εφημερία δε θα υπάρχει ιατρική κάλυψη. Οι γιατροί καλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου και την κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη.

Στο Κρατικό της Αθήνας έγινε χτες παράσταση στον πρόεδρο του νοσοκομείου, καθώς τα εκκαθαριστικά επιστράφηκαν απ' τον πάρεδρο για να γίνουν διορθώσεις.

Αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία καθώς και από τις προγραμματισμένες παρακλινικές εξετάσεις μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων του 1998 κάνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Πατησίων

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τους πειραματισμούς σε βάρος της δημόσιας υγείας και να εξασφαλίσει τα κονδύλια για τις εφημερίες του 1999 με βάση το πόρισμα της Επιτροπής για τις εφημερίες.

Καθυστέρηση Δώρου

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι του "Αγλαϊα Κυριακού" διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης χτες οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο "Αγιοι Ανάργυροι" έκαναν στάση εργασίας για τη μη καταβολή του δώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ