Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία των οδοντιάτρων

Υπερβολική και παράλογη θεωρεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ) την αύξηση φόρου, γύρω στο 24 - 25%, που προκύπτει για τους οδοντιάτρους εξαιτίας των αλλαγών στους παράγοντες προσδιορισμού του εισοδήματος με τα "αντικειμενικά" κριτήρια.

Τα παραπάνω αναφέρει ο ΟΣΑ σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,ζητώντας συνάντηση μαζί του.

Στην επιστολή τονίζεται ότι ο κλάδος πλήττεται από πρωτοφανή επαγγελματική κρίση, με κύρια χαρακτηριστικά τη χαμηλή ζήτηση και τον επαγγελματικό υπερκορεσμό. Επισημαίνεται, δε, ότι την περασμένη χρονιά επιβαρύνθηκε πολύ το κόστος λειτουργίας των οδοντιατρείων, λόγω της υποτίμησης και της αλλαγής των ισοτιμιών, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι στο σύνολό τους εισαγόμενα.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι είναι άδικο να αυξάνεται κάθε χρόνο η φορολόγηση των οδοντιάτρων και η πολιτεία να συνεχίζει να κρατά καθηλωμένο το τιμολόγιο του δημοσίου στα απαράδεκτα επίπεδα του Μάρτη 1993.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής επισυνάπτει τις προτάσεις του, που αφορούν τις μητέρες οδοντιάτρους, τους νέους οδοντιάτρους, τους συστεγαζόμενους και μεταστεγαζόμενους οδοντιάτρους και ζητεί να γίνουν δεκτές προκειμένου να μειωθούν οι άδικες επιπτώσεις από τα "αντικειμενικά" κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ