Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Βασιλεύει το σκοτάδι

Δεν αρκούν, απ' ό,τι φαίνεται, τα 180.000 λαμπιόνια του "ψηλότερου δέντρου της Ευρώπης", για να δώσουν φως σ' όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι των Εξαρχείων, της Νεάπολης, του Στρέφη, είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι. Ούτε και τα βεγγαλικά φαίνεται να αρκούν, για να καλύψουν την εγκατάλειψη και τη μιζέρια, που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Αθήνας.

Τα παραπάνω τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαρχείων "Η Γειτονιά".Τα σκουπίδια, οι ρυπαροί πεζόδρομοι και τα κατειλημμένα από κάθε λογής πραμάτειες και τραπεζοκαθίσματα πεζοδρόμια, το πράσινο που ξεραίνεται σε λόφους και αλσύλλια, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες χωρίς να βλέπουν φως στον ορίζοντα, συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάλειψης, επισημαίνει ο σύλλογος στην ανακοίνωση.

Δεν είναι, όμως, μόνο η εγκατάλειψη, που δείχνει απέναντι στους δημότες η δημοτική αρχή. Είναι, ταυτόχρονα, και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους πολιτιστικούς, τοπικούς συλλόγους, που εθελοντικά προσφέρουν σε κάθε συνοικία. Ετσι, ο δήμος χαρακτηρίζει τα οικήματα που στεγάζονται οι Σύλλογοι αυτοί, ως "επαγγελματική στέγη", με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται στο τριπλάσιο, απ' ό,τι τα σπίτια, τα δημοτικά τέλη στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος επισημαίνει ότι ο δήμος αδιαφορεί για τις προτάσεις των Συλλόγων και τις υποδείξεις τους για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και για την προστασία του περιβάλλοντος στην ήδη πολύπαθη Αθήνα. Τέλος, επιβραβεύει με "φέσια" - σημειώνει ο σύλλογος - τις προσπάθειες να διοργανώνουν εκδηλώσεις στις συνοικίες τους. Ετσι, ειδικά για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εξαρχείων "Η Γειτονιά", οφείλει 100.000 δραχμές από τον Ιούνη του '97, ποσό με το οποίο είχε αποφασίσει να στηρίξει το πενθήμερο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στο Λόφο του Στρέφη, καθώς και 200.000 δραχμές για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του 1998. Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Αυτά τα λίγα για το Δήμο μας, που, για μια μέρα το χρόνο, μας κάνει να νιώθουμε "βασιλιάδες" και για τις υπόλοιπες 364, χειρότεροι από ζητιάνοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ