Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάλογος με τον εαυτό τους

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που άρχισαν και εντείνονται στον αγροτικό χώρο, φυσικά, έχουν ανησυχήσει την κυβέρνηση αλλά και τους άλλους εταίρους - θιασώτες της ΟΝΕ. Ετσι, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον αγροτικό κόσμο αλλά και, ευρύτερα, την κοινή γνώμη, η κυβέρνηση καταφεύγει στο γνωστό, από το πρόσφατο παρελθόν, κόλπο, του δήθεν διαλόγου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ομως, αντί να συζητήσουν για τα πραγματικά προβλήματα με τους γνήσιους εκπροσώπους των αγροτών που πλήττονται, δηλαδή, με την Πανθεσσαλική και τις άλλες νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, ο νέος υπουργός Γεωργίας, Γ. Ανωμερίτης, "ξέθαψε", πάλι, τους ημετέρους των "κομματικών" (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) και υποτακτικών ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για να συζητήσει. Αυτές, δηλαδή, τις ηγεσίες που όχι μόνον είναι απούσες από τους αγώνες, αλλά, χειρότερα ακόμα, κάνουν ό,τι μπορούν για να συκοφαντήσουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και να δυσφημίσουν τους αγώνες τους.

***

Μόλις πρόσφατα, ένας απ' αυτούς τους κυβερνητικούς αστέρες χαρακτήρισε... καταστροφικούς τους αγώνες των αγροτών, γιατί δεν τοποθετούν τα προβλήματα στα δεδομένα της πορείας προς την ΟΝΕ και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής! Τι θα συζητήσει λοιπόν μ' αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες ο νέος υπουργός Γεωργίας; Μήπως για την υποταγή των αγροτών και το όσο γίνεται ανώδυνο πέρασμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΚΑΠ, της ΓΚΑΤΤ και της "ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2000" στην πορεία προς την ΟΝΕ με την οποία συμφωνούν, σε βάρος, βεβαίως, των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας; Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να συζητήσει και αντιμετωπίσει τη δραματική μείωση των αγροτικών δαπανών και να δεσμευτεί για την απόκρουση της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ, για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής της χώρας, κόντρα στις καταστροφικές επιλογές της ΕΕ.

***

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει και ο μόνος σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να βάλουν εμπόδια στους αγροτικούς αγώνες. Μάταιος, όμως, θα αποδειχθεί μια ακόμα φορά ο κόπος. Γιατί οι μικρομεσαίοι αγρότες όχι μόνο ξέρουν πως δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα θετικό από τις υπουργικές συναντήσεις με τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, αλλά και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με την Πανθεσσαλική και τις άλλες Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, για να ανατραπεί αυτή η αντιαγροτική πολιτική και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα υπέρ των αγροτών.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ