Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ατυχής διάψευση

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν χτες από την αναφορά του στο "Ριζοσπάστη" και την "Καθημερινή" εντός του Υπουργικού Συμβουλίου, προχώρησε χτες ο υπουργός Παιδείας. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής (δημοσιεύεται ολόκληρη):

"Σχετικά με το αναφερόμενο σε ορισμένα ρεπορτάζ, ότι δήθεν ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης στο Υπουργικό Συμβούλιο διατύπωσε την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις υποκινούνται και από δυο εφημερίδες, επικαλούμενος δημοσιεύματά τους, διευκρινίζονται τα εξής: Πρώτον, η πληροφορία αυτή - άγνωστης προέλευσης - είναι ανακριβής. Η άποψη που αποδόθηκε στον υπουργό είναι ξένη προς τις - γνωστές, άλλωστε - αντιλήψεις του για τη λειτουργία του Τύπου. Δεύτερον, ο υπουργός αναφέρθηκε στον τρόπο που προβάλλονται οι κινητοποιήσεις και ανέφερε ενδεικτικά πρωτοσέλιδα της "Καθημερινής" και του "Ριζοσπάστη"".

Είναι προφανές ότι το δεύτερο σημείο της ανακοίνωσης του υπουργού έρχεται να διαψεύσει το πρώτο και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, που λέγουν ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο κατηγόρησε ως υποκινητές των κινητοποιήσεων τις εφημερίδες. Στην προσπάθεια να απεκδυθεί όσα του αποδίδονται περί "υποκινητών", ομολογεί ότι, πράγματι, κατηγόρησε τις εφημερίδες για την "προβολή" των κινητοποιήσεων. Τις κατηγόρησε, δηλαδή, όχι για "υποκίνηση", αλλά για "προπαγάνδιση" και "διαφήμιση" των κινητοποιήσεων. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ