Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα οι στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία

Αύριο η πανιατριακή κινητοποίηση, που αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Εξάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 2μ.μ.) κάνουν σήμερα και αύριο οι γιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου, με αιτήματα την καταβολή των αναδρομικών, των τακτικών αποδοχών και εφημεριών και εκκαθάριση των εφημεριών ανά γιατρό και ανά μήνα, με βάση το πρόγραμμα του κάθε μήνα. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητεί, επίσης, να διασφαλιστούν οι αποδοχές του Δεκέμβρη του 1997 σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Με αφορμή τη διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) αποφάσισε πανιατρική κινητοποίηση για αύριο. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι ειδικευόμενοι,η Ενωση Εξωνοσοκομειακών Γιατρών Αττικής και οι Ενώσεις Βιοπαθολόγων,Ακτινολόγων, Μαιευτήρων - Γυναικολόγων.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι τους τελευταίους μήνες η δημόσια υγεία πλήττεται σοβαρά. Είναι αδιανόητο, τονίζει ο ΙΣΑ, να μη χορηγούνται τα δικαιούμενα αναδρομικά των τακτικών αποδοχών και των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, να μην εξασφαλίζονται τα απολύτως αναγκαία προγράμματα εφημεριών πολλών νοσοκομείων, λόγω χορηγήσεως ανεπαρκών κονδυλίων, και να μην εξασφαλίζονται ούτε καν οι αποδοχές του Δεκέμβρη του '97 στο σύνολο των γιατρών.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ακόμα ότι είναι αδιανόητο να παραμένουν καθηλωμένες επί επταετία σε εξωπραγματικά και γελοία επίπεδα οι ιατρικές αμοιβές, που παρέχουν το δημόσιο και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί για την επίσκεψη - πράξη.

Κρατικό Αθήνας

Οι γιατροί του Κρατικού Αθήνας αποφάσισαν ότι συντάσσονται με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ.

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, θα κάνουν αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία και τακτικές ιατρικές πράξεις (εργαστηριακές εξετάσεις, στεφανιογραφίες κλπ.). Μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση 16.11.1998, επίσης, αποφασίστηκε συμβολικό κλείσιμο της γενικής εφημερίας στις 12.11.1998 για δύο ώρες, από 10.00 π.μ. έως 12.00 μ.

Οι γιατροί στο Κρατικό της Αθήνας διεκδικούν την εκκαθάριση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών τακτικών και εφημεριών ανά γιατρό και ανά μήνα από 1.1.1998 και ζητούν την άμεση καταβολή όποιων κονδυλίων είναι διαθέσιμα, χωρίς αυτό να αποτελεί προϊόν συμβιβασμού από το συνολικό ποσό που οφείλεται ανά μήνα και ανά γιατρό από 1.1.1998.

Επίσης, ζητούν την άμεση πληρωμή των εφημεριών που εκτέλεσαν κατά τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ