Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Περίεργες προσφυγές σε εισαγγελέα

Προσπάθεια ακύρωσης των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών του Παντείου με παρέμβαση εισαγγελέα, κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι χτες ο πρώην πρύτανης του Παντείου Α. Μεταξόπουλος,με πρόσχημα ότι οι φοιτητές με τον αποκλεισμό της Πρυτανείας "ενδέχεται να προβούν σε καταστροφές και κλοπές απόρρητων εγγράφων από τη λογιστική υπηρεσία, ή ακόμα να εισβάλουν σε γραφεία των καθηγητών", ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για να κλείσει η βιβλιοθήκη και να σταματήσουν τα μαθήματα.

Η παρέμβαση εκπροσώπων του Συλλόγου των φοιτητών ήταν καταλυτική και απέτρεψε αυτήν την προσπάθεια. Αφού ενημέρωσαν τον εισαγγελέα για την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης να παραμείνει ανοιχτή η βιβλιοθήκη και τα μαθήματα να διεξάγονται κανονικά, ότι δεν υφίσταται κατάληψη στο Πάντειο παρά μόνο αποκλεισμός της γραμματείας της Πρυτανείας, επισήμαναν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να εισβάλουν σε γραφεία καθηγητών, να προκαλέσουν την παραμικρή καταστροφή, ή να κλέψουν οποιοδήποτε έγγραφο, τη στιγμή μάλιστα που ο χώρος περιφρουρείται από τους ίδιους τους φοιτητές και γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος της κινητοποίησής τους.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι ο Α. Μεταξόπουλος προέβη σε αυτή την ενέργεια με στόχο να πλήξει τους αγώνες τους, αλλά και για να κλείσει το Πανεπιστήμιο. Σημείωσαν επίσης ότι η ενέργεια αυτή ίσως έχει σχέση και με τον έλεγχο που κάνουν αυτήν την περίοδο ορκωτοί λογιστές στα οικονομικά του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ