Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Θα προσεύχονται να μη βρέξει...

Με "βήματα χελώνας" προχωρά η υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Θριάσιο, που έχει εξαγγείλει εδώ και πάνω από ένα χρόνο η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο κίνδυνος για επανάληψη του γνωστού σκηνικού των καταστροφών στην περιοχή και το φετινό χειμώνα. Αυτό διαπιστώθηκε και κατά τη χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι "έδωσε εντολή να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων".

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής το μόνο έργο που έχει αρχίσει να κατασκευάζεται είναι η διευθέτηση του ρέματος Κορόπολη της Μάνδρας που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές εργασίες για τη διευθέτηση ενός τμήματος του Σαρανταπόταμου στην Ελευσίνα, ένα έργο που δημοπρατήθηκε την 1η Ιούλη και αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Η σημαντικότερη εργολαβία, που αφορά τη διευθέτηση του Σαρανταπόταμου μέχρι την εκτροπή του ρέματος Σούρες, θα γίνει αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες, ενώ η ίδια η εκτροπή του ρέματος Σούρες στο Σαρανταπόταμο (μελέτη και κατασκευή) προωθείται μαζί με την κατασκευή της Λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας. Δηλαδή "ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι"!..

Τέλος, να σημειώσουμε ότι για τη διευθέτηση του ρέματος Αγίου Γεωργίου στον Ασπρόπυργο ακόμη συντάσσονται οι οριστικές μελέτες, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν στις 15 του Δεκέμβρη. Οσον αφορά την εργολαβία, βλέπουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ