Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αυτό δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο

Αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών, αλλά βρίσκουν χρόνο να συζητήσουν υποθέσεις που παραπέμπουν σε συναλλαγές μαφίας

Στο Δήμο Πειραιά, τόσο η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ απερχόμενη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και η νεοεκλεγείσσα της ΝΔ, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της πόλης, ενώ χαρακτηριστική είναι και η απουσία του ΣΥΝ, ο εκπρόσωπος του οποίου δεν παρουσιάζεται καν στις συνεδριάσεις.

Η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Οι γιατροί στα νοσοκομεία απεργούν αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. Ενόψει της εφαρμογής του καμποτάζ άρχισαν ήδη μαζικές απολύσεις ναυτεργατών. Ολα αυτά τα θέματα τα έθεσε στην προχτεσινή συνεδρίαση η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση", προτείνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο λαό, έστω και με την έκδοση ενός ψηφίσματος. Οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν ακόμα και να συζητήσουν την πρόταση, προβάλλοντας διαδικαστικούς λόγους. Είχαν άλλα σοβαρότερα θέματα να συζητήσουν. Την τακτοποίηση κάποιων δικών τους υποθέσεων, όπως για παράδειγμα τη λήψη απόφασης για την τοποθέτηση πλαισίων για διαφημιστικές αφίσες από διαφημιστική εταιρία, που κατά σύμπτωση ανήκει στον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ Νίκο Πηρούνια,την έκδοση αδειών λειτουργίας σε μπαρ και ορισμένα άλλα οικονομικής φύσης θέματα. Ολα αυτά τα συζήτησαν με μειωμένη μάλιστα απαρτία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση και ψήφιση τέτοιων θεμάτων μόνο από τους ελάχιστους παραβρισκόμενους. Ούτε αυτή η πρόταση έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η παρουσία τους στην αίθουσα όχι μόνο να είναι περιττή, αλλά να τους καθιστά και συνυπεύθυνους. Αποχώρησαν για να βρεθούν δίπλα στο λαό, εκεί που πάντα ήταν και θα εξακολουθήσουν να είναι. Οι άλλοι παρέμειναν και... τακτοποίησαν τις αλληλοϋποχρεώσεις και αλληλοδεσμεύσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ