Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΟΤΕ
Με προγραμματική συμφωνία τής αφαιρούν έργο

Σε παροπλισμό και σε συνειδητή υποβάθμιση οδηγεί η διοίκηση του ΟΤΕ τη Διεύθυνση Πληροφορικής, έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του, με άμεσες συνέπειες στην ανταγωνιστική του θέση στην αγορά, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του στο εσωτερικό του. Ταυτόχρονα, με τη γνωστή μέθοδο της διολίσθησης, η διοίκηση προχωρά και εδώ, σε μια ντε φάκτο ιδιωτικοποίηση, εκχωρώντας τα μεγαλύτερα έργα από το "Σύστημα διαχείρισης πελατών" και το "Σύστημα τιμολόγησης και έκδοσης λογαριασμών" στην εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ, τον ανάδοχο οίκο της προγραμματικής συμφωνίας 8004, κρατώντας μακριά από κάθε ανάμειξη την καθ' ύλην αρμόδια Διεύθυνση Πληροφορικής και τους εργαζόμενους σ' αυτή.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτη οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πληροφορικής είχαν απαιτήσει από τη διοίκηση του ΟΤΕ τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ώστε η εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας 8004 να γίνει στην κατεύθυνση συμπαραγωγής (με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ) των αναγκαίων πληροφοριακών συστημάτων και όχι ανάθεση με το "κλειδί στο χέρι" όπως επιδιωκόταν. Την καλούσαν, μάλιστα, να δεσμευτεί ότι η εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων πληροφοριακών συστημάτων θα γινόταν από τον ΟΤΕ και δε θα παραχωρούνταν τα δικαιώματα της εμπορικής εκμετάλλευσης του προϊόντος. Επισήμαναν δε την ανάγκη, να προσδιοριστούν επακριβώς οι ρόλοι του ΟΤΕ και του αναδόχου οίκου στην υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και με τρόπο που θα διασφαλίζονταν τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, η διοίκηση του ΟΤΕ φάνηκε να αναδιπλώνεται. Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Γ. Χρυσολούρης, απαντώντας σε σχετική παρέμβαση στη Βουλή βουλευτών του ΚΚΕ, αφού αναγνώριζε τα προβλήματα λειτουργίας στη Διεύθυνση Πληροφορικής, προσδιόριζε τις αρμοδιότητες του νέου φορέα πληροφορικής στον ΟΤΕ ως εξής: "Στρατηγική και σχεδιασμός της ανάπτυξης της πληροφορικής και πολιτική συνεργασία με φορείς και τρίτους, σχεδιασμός των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΤΕ και των μεγάλων πελατών του, σχεδιασμός και ανάπτυξη λογισμικού επικοινωνιών και νέων προϊόντων...".

Τα παραπάνω βέβαια ουδόλως συμβιβάζονται με αυτά που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Πληροφορική. Ο Σύλλογος Εργαζομένων (ΠΣΕΠ - ΟΤΕ) καταγγέλλει ότι η Διεύθυνση εδώ και 5 μήνες βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να λειτουργεί το καθημερινό πρόγραμμα παραγωγής, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον πατριωτισμό των εργαζομένων. Οσο για την προγραμματική συμφωνία 8004, που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει και το τι πληροφορική θα διαθέτει ο ΟΤΕ μετά το έτος 2000, γίνεται ερήμην της αρμόδιας Διεύθυνσης και το θέμα χειρίζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου..!

Σήμερα οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση πραγματοποιούν συγκέντρωση, στην οποία θα συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ την επόμενη Τετάρτη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση θ' αποφασίσουν στάσεις εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατηγορίες για δωροδοκίες στην υπόθεση ΡΟΜΤΕΛΕΚΟΜ (2000-11-01 00:00:00.0)
Ολη η αλήθεια για τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη (2000-09-08 00:00:00.0)
Αρχισαν οι προεγγραφές στην COSMOTE (1997-12-24 00:00:00.0)
Ξέφραγο αμπέλι για τους προμηθευτές (1996-04-10 00:00:00.0)
Οι θέσεις του ΚΚΕ ενόχλησαν τον πρόεδρο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ (1996-04-06 00:00:00.0)
Συσπείρωση ευρύτερης προοπτικής (1996-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ