Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον Καιάδα τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Στο περιθώριο και στην απομόνωση από την κοινωνία καταδικάζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στοιχειώδη δικαιώματα, όπως είναι η κυκλοφορία στην πόλη και η χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς χωρίς εμπόδια, είναι μακρινό όνειρο για τους ανάπηρους, τους παραπληγικούς κλπ.

Στη μελέτη κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν προβλέπεται η εγκατάσταση ανελκυστήρων και άλλων διευκολύνσεων (μπάρες καθόδου - ανόδου κλπ.) για τα άτομα με ειδικές ανάγκες! Η πολιτεία δε φείδεται σε λόγια και υποσχέσεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά όταν πρόκειται να πάρει συγκεκριμένα μέτρα πάνω απ' όλα βάζει το οικονομικό κόστος. Αρκεί να θυμηθούμε ότι πρόσφατα είχε θέσει σχεδόν απαγορευτικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίου στα αστικά μέσα μεταφοράς σε άτομα με ειδικές ανάγκες και χρειάστηκε απόφαση του ΣτΕ που αναίρεσε την απόφαση των υπουργείων Μεταφοράς και Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Μακεδονίας αντέδρασε σ' αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και με προσφυγή στο ΣτΕ ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την έγκριση, κατασκευή και χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου δεν προβλέπεται η εγκατάσταση ανελκυστήρων για τους παραπληγικούς.

Στην προσφυγή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι το κράτος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, να κυκλοφορούν χωρίς προσκόμματα με όλα τα σύγχρονα μέσα μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ