Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ
Δεν αντέχουν οι εργαζόμενοι

Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο

Με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κάνουν σήμερα και αύριο τετράωρες στάσεις εργασίας (7π.μ. - 11π.μ.) οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Τις ώρες της στάσης, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην κεντρική είσοδο του Ιδρύματος.

Η κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού επιδεινώνεται με τις νέες μονάδες που δημιουργούνται. Ακόμη και στο "Ζηρίνειο", τη λειτουργία του οποίου εγκαινίασαν στις 21 Οκτωβρίου 1998 η σύζυγος του πρωθυπουργού Δ. Σημίτη και ο υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης,υπάρχουν σημαντικά κενά. Για τα 40 παιδιά από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, που φιλοξενούνται στη νέα Μονάδα, χρειάζεται το διπλάσιο προσωπικό σε κάθε βάρδια. Ειδικότερα: σε κάθε θάλαμο 20 παιδιών, υπάρχουν δύο νοσηλεύτριες στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια και μία νοσηλεύτρια τη νύχτα.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, στις άλλες Μονάδες, από το μεσημέρι κι έπειτα υπάρχει μόνο μια νοσηλεύτρια σε κάθε θάλαμο με 22 παιδιά. Σημειώνεται ότι το απόγευμα και τη νύχτα δεν υπάρχει γιατρός και τραυματιοφορέας στο Ιδρυμα. Η μεταφορά στο νοσοκομείο των παιδιών, τα οποία είναι κατάκοιτα και συχνά παθαίνουν επιληπτικές κρίσεις, γίνεται με "τηλεφωνικό παραπεμπτικό".

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων(Κυριακές, νυχτερινά, αργίες) από 1.1.1998 και την περικοπή των επιδομάτων τροφής και ανθυγιεινής εργασίας, ύψους 24.000 δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ