Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Απεργία κόντρα στο νομοσχέδιο

Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη 17 του Νοέμβρη οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που "δίνει" φτερά στη μέχρι τώρα παράνομη δράση των ιδιωτικών ταχυδρομικών εταιριών, χτυπάει το δημόσιο ταχυδρομείο και μαζί τα εργατικά δικαιώματα των 11.000 εργαζομένων σ' αυτό.

Παρά την επαμφοτερίζουσα θέση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, που ενώ τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης και του κοινωνικού προσανατολισμού των ΕΛΤΑ, ταυτόχρονα αποδέχεται την κυρίαρχη φιλοσοφία του νομοσχεδίου που τα μετατρέπει σε κομπάρσους της ταχυδρομικής αγοράς, οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη δική τους ενωτική μάχη για ν' αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Οπως έδειξε και η μεγάλη συμμετοχή στην προηγούμενη απεργία, οι ταχυδρομικοί δε θα επιτρέψουν τη συρρίκνωση του δημόσιου ταχυδρομείου και την εκτροπή, στο τέλμα των νόμων της αγοράς, του κοινωνικού του χαρακτήρα.

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, είναι αποφασισμένοι, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να βάλουν φρένο στην κυριαρχία των μεγαλοσυμφερόντων στην ταχυδρομική αγορά, για τα οποία το νομοσχέδιο δημιουργεί προνομιακές συνθήκες και μάλιστα σε βάρος του δημόσιου ταχυδρομείου. Σ' αυτή την κατεύθυνση η παράταξη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία για την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων και την ανάπτυξη του δημόσιου ταχυδρομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ