Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πήραν - πάλι - "άριστα"!

"Δεν μπορεί να ανήκουν στο εκπαιδευτικό κίνημα όσοι θέλουν να πλήξουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση"! Θαυμάστε τους. Θαυμάστε εξουσιαστική αλαζονεία και αυταρχισμό. Θαυμάστε κυβερνητικό "εθνικισμό" ιδιότυπου χαρακτήρα, ο οποίος διατυπώθηκε, ταυτόχρονα με τη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών. Αυτοί οι χιλιάδες ...δεν ανήκουν στο εκπαιδευτικό κίνημα. Ο κ. Αρσένης, που τους βγάζει στους δρόμους, και ο υφυπουργός του, που επιδίδεται σε παραφράσεις εκκλησιαστικών τροπαρίων για να υμνολογήσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ανήκουν! Οποιος παλιότερα κινητοποιούνταν κατά της ολιγαρχίας, κατηγορούνταν για "αντεθνική δράση" και εξοριζόταν από το "υγιές σώμα" της κοινωνίας. Τώρα, όποιος κινητοποιείται κατά της εκπαιδευτικής καταβαράθρωσης που προωθεί η κυβέρνηση, εξοβελίζεται από το ίδιο το εκπαιδευτικό κίνημα με υπουργικό φιρμάνι! Οσοι χειροκροτούν την πολιτική Σημίτη και Αρσένη είναι "λαμπρά τέκνα" του εκπαιδευτικού κινήματος. Οσοι - η συντριπτική πλειοψηφία - θέτουν υπεράνω του κυβερνητικού αντιεκπαιδευτικού οίστρου το μέλλον τους, είναι "υποκινούμενοι"! Κάτι σαν πράκτορες του εχθρού, δηλαδή!

***

Μέχρι και του εκπαιδευτικού κινήματος τιμητής, λοιπόν, η κυβέρνηση, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτός αποφάσισε, χτες, να μας ανακοινώσει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στο εκπαιδευτικό κίνημα. Ο συνάδελφός του, ο κ. Αρσένης, είχε άλλη ενασχόληση: Προέβη, την ίδια ώρα, σε ενδελεχή ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τους "υποκινητές" της εκπαιδευτικής αναταραχής. Και τους ανακάλυψε! Υποκινητής είναι το ΚΚΕ και ο "Ριζοσπάστης" με τη συμβολή και της "Καθημερινής"! Οσο κι αν φαίνεται αστείο, αυτά είπε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Παιδείας. Με αυτά συμφώνησαν και οι υπόλοιποι παρακαθήμενοί του, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού. Αργότερα, ο κ. Ρέππας συμπλήρωσε έναν ακόμα υποκινητή: Τους επιχειρηματίες στο χώρο της παιδείας, των οποίων "θίγει" (!) τα συμφέροντα η πολιτική της κυβέρνησης. Μόνο, που το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι εγγραφές στα φροντιστήρια, φέτος, με την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, να έχουν αυξηθεί από 30% έως και 50% από πέρσι! Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Τώρα πώς γίνεται εκείνοι τους οποίους η κυβέρνηση ευεργετεί, ταυτόχρονα και να την υπονομεύουν, μόνο κάποιος εμποτισμένος με ακατέργαστο ...ΠΑΣΟΚισμό μπορεί να το ισχυρίζεται.

***

Η ουσία, πάντως, είναι μία. Το είπε η κυβέρνηση και ουδεμία αντίρρηση "σηκώνει": Κάθε πρωί, πριν ακόμη χαράξει, οι φροντιστηριούχοι ορμάνε στα περίπτερα, παίρνουν το "Ριζοσπάστη", τον ξεζουμίζουν στο διάβασμα και μετά πάνε στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και υποκινούν κινητοποιήσεις... Κατόπιν όλων αυτών, ένα είναι βέβαιο: Είναι τέτοια τα γραμμάτια των κυβερνώντων απέναντι στην ολιγαρχία, αγωνιούν τόσο για να βαθμολογηθούν με "άριστα" από την ΕΕ, έχουν τέτοια εμμονή να προσφέρουν στο μεγάλο κεφάλαιο μια στρατιά αναλφάβητων και ευκολότερα "απασχολήσιμων - εκμεταλλεύσιμων" σκλάβων, που, για να το πετύχουν, εκτός από τη χρήση του βούρδουλα, αναγκάζονται να βουτήξουν και στα πιο πρωτόγνωρα πελάγη φαιδρότητας.

Ν. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ