Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πνεύμα κοσμικόν και φιλανθρωπικόν

Στο γνωστό πνεύμα της εποχής που θέλει τη "φιλανθρωπία" μέσο διαφήμισης των κάθε λογής μόδιστρων, επιχειρηματιών και κοσμικών κυριών, κινήθηκε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την επίδειξη μόδας που διοργανώνει η Ευρωκλινική Αθηνών και ο σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο και της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Ιδρύματος Νεανικού Διαβήτη.

Η "ευαισθησία" και η διάχυτη συγκίνηση για τα παιδιά που υποφέρουν από διαβήτη, πλημμύρισε την παραφορτωμένη από καναπεδάκια και γαρίδες ογκρατέν αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, ενώ τα λόγια των διοργανωτών δημιουργούσαν συνειρμούς που παρέπεμπαν σε κάτι μεταξύ ιεραπόστολων και Μητέρας Τερέζας. Ο Ευτ. Βορίδης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωκλινικής Αθηνών διακήρυσσε πως η Ευρωκλινική - που είναι ιδιοκτησία της "Ιντεραμέρικαν" - "είναι ένας οργανισμός που δεν έχει ως στόχο του το κέρδος, αλλά την ανάπτυξη της κοινωνικής φροντίδας και υγείας στη χώρα μας και την πρόοδο της ιατρικής έρευνας". Την ίδια ώρα ο Δ. Κοντομηνάς, πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών "Ιντεραμέρικαν", στο συνέδριο του "Εκόνομιστ" - όπου και κει ήταν χορηγός η "Ιντεραμέρικαν" - έλεγε πως η δραστηριότητα των ασφαλιστικών εταιριών στο χώρο της υγείας γίνεται για να έχει ένα "λογικό κέρδος".

Επίσης ο εκπρόσωπος του μόδιστρου έλεγε ότι "ο Βαλεντίνο δεν κάνει μόδα για τη μόδα", αλλά μια κοινωνική παρέμβαση για "να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος για όλα τα παιδιά"!

Είναι φαίνεται εύκολο σε κάποιους να κοιμούνται ασυννέφιαστα κι αφού έχουν ήδη "πνίξει" τις τύψεις τους σε ποτήρια σαμπάνιας "φιλανθρωπικών" εκδηλώσεων, υπό το φως των τηλεοπτικών συνεργείων...

Ν. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ