Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακινητοποιούνται σήμερα τρόλεϊ και ηλεκτρικός

Ακινητοποιούνται σήμερα τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και οι ηλεκτροδηγοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) πραγματοποιούν στάσεις εργασίας και, παράλληλα, συγκαλούν γενικές συνελεύσεις, με σκοπό να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις από την ερχόμενη βδομάδα. Αίτημά τους είναι να αποσυρθούν το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες (κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή) και οι αντεργατικοί κανονισμοί εργασίας, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις.

Τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις κήρυξαν οι διοικήσεις της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ. Οι ηλεκτροδηγοί, μάλιστα, έχουν εξαγγείλει και νέα στάση εργασίας αύριο τις ίδιες ώρες (11 π.μ. - 4 μ.μ.).

Με χτεσινή του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΗΛΠΑΠ καταγγέλλει ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα για την είσοδο ιδιωτών και στις αστικές συγκοινωνίες. Απαιτεί την άμεση απόσυρσή του, μαζί με τους γενικούς κανονισμούς προσωπικού, που "ανατρέπουν το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και παραβιάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας".

Καταλήγοντας, καλεί ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και την ομοσπονδία στο χώρο των συγκοινωνιών (ΟΥΠΑΕ), να συντονίσουν τους αγώνες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τους εργαζόμενους.

Οσον αφορά την παραπέρα στάση των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ και ΗΛΠΑΠ, θα καθοριστεί στις σημερινές γενικές συνελεύσεις των δύο κλάδων, με βάση τις εισηγήσεις των διοικήσεων των συνδικάτων, για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα, με καθημερινές 3ωρες στάσεις εργασίας.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στις ηγεσίες των συνδικάτων στις αστικές συγκοινωνίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ) απορρίπτουν την πρόταση της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) για ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο.

Από τη διοίκηση των ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε ότι τις ώρες των στάσεων εργασίας των ηλεκτροδηγών θα κυκλοφορήσουν τέσσερις συρμοί, με συχνότητα διέλευσης κάθε μισή ώρα και μόνο από τους σταθμούς Πειραιά, Καλλιθέας, Ομόνοιας, Ανω Πατησίων, Ειρήνης και Κηφισιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ