Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ξέφραγο αμπέλι για τους προμηθευτές

Ανακοίνωση - καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Πληροφορικής ΟΤΕ (ΠΣΕΠ - ΟΤΕ). Ιδιωτική εταιρία ζητά εξηγήσεις και απειλεί στέλεχος του Οργανισμού, γιατί έκρινε ότι θίχτηκαν τα συμφέροντά της

Σε ξέφραγο αμπέλι έχουν μετατρέψει με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις τους τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης του ΟΤΕ, οι προμηθεύτριες εταιρίες προϊόντων πληροφορικής. Οι παρεμβάσεις των εταιριών φτάνουν μέχρι το σημείο ν' απαιτούν για λογαριασμό τους τη διαχείριση των μηχανογραφικών εφαρμογών, και να υποκαταστήσουν την υπηρεσιακή ιεραρχία του Οργανισμού.

Την περασμένη Πέμπτη, εκπρόσωπος μεγάλης προμηθεύτριας εταιρίας - σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη "Γιουνισάις" - "απαγόρευσε" τη χρήση οποιωνδήποτε προϊόντων λογισμικού, πλην αυτών που διαθέτει η εταιρία που εκπροσωπεί. Ζήτησε μάλιστα "εξηγήσεις" από τον προϊστάμενο του τμήματος έκδοσης λογαριασμών, γιατί έκρινε ότι βλάπτουν τα συμφέροντά της προτάσεις του τμήματος για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών προβλημάτων, οι οποίες υιοθετήθηκαν από τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να απειλήσει τον προϊστάμενο ότι, αν δε "συμμορφωθεί" με τις υποδείξεις της, θα προσφύγει στη διοίκηση του ΟΤΕ. Ας σημειωθεί ότι η απροκάλυπτη αυτή παρέμβαση, έγινε παρουσία του αρμόδιου Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση των εργαζομένων στην υπηρεσία. Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Πληροφορικής ΟΤΕ (ΠΣΕΠ - ΟΤΕ) επισημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΟΤΕ στον τομέα της πληροφορικής, "είναι αποτέλεσμα της πρόσβασης και της δύναμης της κάθε εταιρίας να επιβάλλει τη δική της πολιτική στον ΟΤΕ". Εκτός όμως από τα παραπάνω, ο ΠΣΕΠ - ΟΤΕ τονίζει ότι "η ασυδοσία των προμηθευτών προκαλεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους οι οποίοι διαμορφώνουν την αντίληψη ότι για τη δουλιά τους δεν ελέγχονται από την υπηρεσία, αλλά από τους προμηθευτές και τους εκπροσώπους τους".

Επισημαίνει επίσης ότι "αν και τα στοιχεία για τέτοια φαινόμενα είναι πολλά και αδιάσειστα, η Διοίκηση του Οργανισμού κλείνει τα μάτια επωμιζόμενη τεράστιες ευθύνες. Θα συμπληρώναμε πως οι ευθύνες αυτές γίνονται μεγαλύτερες όταν αναλογιστούμε ότι ο τομέας της πληροφορικής, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο, την επόμενη πενταετία θ' απορροφήσει 103 δισ. δραχμές και εκ των πραγμάτων αποτελεί πόλο έλξης και ανταγωνισμού μεγάλων εταιριών του κλάδου. Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης που επικρατεί στην υπηρεσία, ουσιαστικά υπονομεύει το δικαίωμα του ΟΤΕ ν' αποφασίζει και να λειτουργεί σύμφωνα με τα δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα".

Τέλος, οι εργαζόμενοι κάνουν γνωστό ότι δεν αποδέχονται την υποκατάσταση της υπηρεσιακής ιεραρχίας από οποιονδήποτε προμηθευτή και απαιτούν να σταματήσουν οι πιέσεις σε βάρος τους. Θεωρούν δε αυτονόητο πως οι προμηθευτές πρέπει να συναλλάσσονται αποκλειστικά με τις αρμόδιες για το σκοπό αυτό υπηρεσίες του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ