Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
Τώρα κάνει λόγο για δυσοίωνο μέλλον!

Η κυβέρνηση ομολογεί τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του αποκαλούμενου "προγράμματος εξυγίανσης", ότι η "Ολυμπιακή Αεροπορία" βρίσκεται σε αδιέξοδο, λόγω "χρόνιων παραλείψεων ή ελλείψεων στρατηγικής", ενώ για πρώτη φορά κάνει και επίσημα λόγο για "δυσοίωνο μέλλον", αν δεν πετύχει στο έργο της η τέταρτη κατά σειρά διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα.

Αυτά προκύπτουν από χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Χ. Καστανίδη,κατά την επίσημη εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑ. Υπουργός και διοίκηση παραδέχτηκαν ότι μέχρι σήμερα η εταιρία "πετάει στα τυφλά", χωρίς στρατηγική πολιτική και στόχους, αλλά πέρα από χιλιοειπωμένα ευχολόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, ότι από δω και πέρα όλα θα πάνε κατ' ευχήν στον εθνικό αερομεταφορέα, δεν ανέφεραν λέξη για αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής, που οδήγησε την εταιρία στο χείλος του γκρεμού. Ο υπουργός μίλησε αόριστα για "χρόνιες παραλείψεις και ελλείψεις στρατηγικής" και πρόσθεσε ότι η σημερινή διοίκηση "υποχρεούται να πετύχει, διότι, αν δε συμβεί αυτό, το μέλλον της ΟΑ είναι δυσοίωνο". Απέφυγε, ωστόσο, κάθε αναφορά στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση της ΟΑ, όπως απέφυγε να εγγυηθεί για το μέλλον της εταιρίας, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι αυτό θα ήταν "άστοχο". Ζήτησε απλά πίστωση χρόνου, "ώστε να αποδειχθεί ότι εμείς δεν ομιλούμε πριν για εγγυήσεις, αλλά κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος". Κατά τον Χ. Καστανίδη,η νέα διοίκηση θα πετύχει στο έργο της, αν διασφαλίσει κλίμα συνεργασίας μεταξύ των μελών του ΔΣ (!), καλές σχέσεις με τους εργαζόμενους και προχωρήσει άμεσα στην εσωτερική οργανωτική αναδιάρθρωση και κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου συμμαχιών στο διεθνές περιβάλλον.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα" προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες 39 έκτακτες πτήσεις, για προορισμούς του εσωτερικού με αυξημένη ταξιδιωτική ζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ