Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οταν μοίραζαν γη, αυτός αγωνιζόταν για την πατρίδα...

Στο δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί πολυμελής οικογένεια αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τη Σίνδο Θεσσαλονίκης μετά από 57χρονη διαμονή σε αυθαίρετο κτίσμα. Οι κληρονόμοι των δικαιούχων της γης, όπου το 1939 χτίστηκε το αυθαίρετο, ζητούν τώρα και αφού η περιοχή άρχισε να αποκτά κάποια αξία την έξωση της οικογένειας του Π. Γερμανού η οποία δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους, εκτός από μια χαμηλή σύνταξη. Στο μεταξύ, κατά τρόπο παράνομο και κάνοντας καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, ολοκληρώνοντας έτσι το δράμα της οικογένειας.

Ο Π. Γερμανός έχτισε το 1939 το οίκημα σε απομακρυσμένο κοινοτικό χώρο, αλλά στη συνέχεια έγινε διανομή της κοινοτικής γης. Το συγκεκριμένο οικόπεδο δόθηκε σε κάποιο δικαιούχο, ο οποίος όμως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να το διεκδικήσει. Την περίοδο που έγινε η διανομή ο Π. Γερμανός ήταν στα βουνά της Αλβανίας και μετά της Μακεδονίας μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ αγωνιζόμενος για τη λευτεριά της πατρίδας. Ακολούθησαν οι γνωστές διώξεις για τον ίδιο και φυσικά ο αποκλεισμός της οικογένειάς του από τη διανομή των κλήρων.

Τώρα σχεδόν μετά 60 χρόνια οι κληρονόμοι του οικοπέδου ζητούν μέσω δικαστικής οδού την έξωση της οικογένειας Γερμανού. Η οικογένεια Γερμανού που αξίζει να σημειωθεί συντηρεί και ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να μετακομίσει και με μόνο εισόδημα την πενιχρή σύνταξη, αντιμετωπίζει και προβλήματα διαβίωσης. Τελικά μετά από τις ενέργειες της δικηγόρου Κατερίνας Μάγου, την παρέμβαση του "Ρ" και το ενδιαφέρον των εργαζομένων της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε αλλά ο κίνδυνος της έξωσης παραμένει.

Η οικογένεια του Π. Γερμανού δηλώνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει το σπίτι που μένει εδώ και 60 περίπου χρόνια και ζητά από την πολιτεία τη στεγαστική της αποκατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ