Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πόλωση και κομματικοποίηση στις εκλογές

Αλλαγές στην ηγεσία του συνδικαλιστικού σωματείου των αστυνομικών του λεκανοπεδίου Αττικής προοιωνίζονται τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου 11μελούς ΔΣ. Η εξέλιξη αυτή ήταν για πολλούς αναμενόμενη, δεδομένου ότι η μέχρι τώρα ηγεσία του, όπως είχε επισημανθεί από πολλούς συνδικαλιστές κατά το παρελθόν, δεν είχε ανταποκριθεί στα αιτήματα του κλάδου. Στην Αττική υπηρετούν περισσότεροι από 17.000 αστυνομικοί, αλλά στην κάλπη προσήλθαν μόνο 1.960 από τα 5.000 περίπου μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.Αλλά και όσοι προσήλθαν στην κάλπη απ' ό,τι φαίνεται, ψήφισαν όπως και στις βουλευτικές εκλογές...

Το περασμένο Σαββατοκύριακο επικράτησε έντονη πόλωση και κομματικοποίηση των εκλογών, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την κυριαρχία κυρίως δύο τάσεων που υποστηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Το "καινούριο" στις εκλογές των αστυνομικών ήταν το γεγονός ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, σκεπτόμενοι εντελώς συντεχνιακά, προώθησαν δικούς τους υποψήφιους και μάλιστα εξέλεξαν τρία μέλη στο νέο ΔΣ.

Τα νέα μέλη του ΔΣ είναι: οι ανθυπαστυνόμοι Δ. Γόγολος (534 ψήφοι),Α. Σπυράκος (439 - ΜΑΤ), Ι. Μακρής (427 - ΜΑΤ), οι αρχιφύλακες Α. Λιακόπουλος (395 - Βουλή), Α. Μαγουλάς (389 - Τροχαία Αθήνας), Δ. Τσαγκλάρης (369 - ΜΑΤ), ο ανθυπαστυνόμος Χ. Μάγγας (342 - υπηρεσία υπουργείου), ο αρχιφύλακας Π. Σπηλιόπουλος (308 - Αμεση Δράση), ο αστυφύλακας Γ. Βασιλάκος (285 - ΕΥΠ), ο αρχιφύλακας Α. Δαλκαφούκης (233 - υπηρεσία ασφαλείας) και ο αστυνόμος Β Γ. Φωτεινόπουλος (226 - Πολυδύναμο Καλλιθέας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κάλπη βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, το οποίο αποτελούσε κολάζ με ονόματα υποψηφίων, πάνω στα οποία υπήρχε η φράση "απέραντη αηδία για την κομματικοποίηση των εκλογών".

Οι αστυνομικοί ψήφισαν και για την εκλογή των 39 αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ το οποίο έχει οριστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα στις 22 Απρίλη. Τα ονόματα των αντιπροσώπων αναμένεται να γίνουν όμως γνωστά μετά το Πάσχα, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ