Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισαν οι προεγγραφές στην COSMOTE

Καθιερώνει χρέωση ανά ένα και όχι ανά 30 δευτερόλεπτα, που κάνουν ΠΑΝΑΦΟΝ και ΤΕΛΕΣΤΕΤ

Χωρίς πάγιο για 4 μήνες και με δωρεάν συσκευή, θα μπορούν να τηλεφωνούν όσοι γίνουν συνδρομητές της COSMOTE, με το σύστημα της προεγγραφής που άρχισε χτες. Η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της επιχείρησης ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη στις 20 Γενάρη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα και οι συνδρομητές της Αθήνας και της Πάτρας θα μπούνε στο δίκτυο. Στόχος της εταιρίας είναι η απόκτηση 100-120 χιλιάδων συνδρομητών μέχρι το τέλος του 1998, περίοδο κατά την οποία το δίκτυο της COSMOTE θα καλύπτει περιοχές που κατοικεί το 75% του πληθυσμού της χώρας. Οπως ανακοίνωσαν χτες - στην πρώτη συνέντευξή τους - τα στελέχη της επιχείρησης, η ποιότητα της επικοινωνίας, αλλά και τα τιμολόγια που θα βρίσκονται από 20% - 40% κάτω από τ' αντίστοιχα των ανταγωνιστών τους - καθώς καθιερώνει χρέωση ανά ένα (1) δευτερόλεπτο και όχι ανά 30 δευτερόλεπτα, όπως κάνουν PANAFON και TELESTET, κάτι που είναι προς όφελος των συνδρομητών - είναι τα όπλα που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

Στο μεταξύ, το στόχο, των 840 δισεκατομμυρίων δραχμών έσοδα για το τρέχον έτος, φιλοδοξεί να ξεπεράσει ο ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του εννιάμηνου (Γενάρης - Σεπτέμβρης), ο κύκλος εργασιών ανήλθε τα 589,5 δισ. το κόστος στα 357 δισ. και τα κέρδη προ φόρων στα 218 δισ. δραχμές. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν την πεποίθηση στις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού ότι η πρόβλεψη για 304 δισ. κέρδη το 1997, μπορεί και να ξεπεραστεί. Ομως ανεξάρτητα από την αύξηση των εσόδων σε απόλυτους αριθμούς, σημασία έχει και το ποσοστό που κατέχει ο ΟΤΕ στο σύνολο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η οποία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Ετσι, ο στόχος να κατέχει ο ΟΤΕ μερίδιο 74% στο 2000, όχι μόνο είναι δύσκολος, αλλά θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο με την πλήρη απελευθέρωση των υπηρεσιών.

Τριαντατέσσερις εταιρίες θα μοιραστούν τα 482 δισεκατομμύρια προμήθειες του ΟΤΕ, μέσα από τις Προγραμματικές Συμφωνίες που υπογράφτηκαν. Βέβαια, τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν οι εταιρίες παραγωγής ψηφιακής τεχνολογίας (402 δισ.) και οι κατασκευαστές καλωδίων (51,4 δισ.). Συγκεκριμένα, στην πρώτη ομάδα η προμήθεια κατανέμεται ως εξής: "Σήμενς Τηλε" 158,3 δισ., "Ιντρακόμ" 222,7 δισ., ΕΑΒ 8 δισ., ΑΝΚΟ 10,5 δισ., ΜΑΡΑΚ 2,5 δισ. την προμήθεια καλωδίων οπτικών ινών και χαλκού αναλαμβάνουν οι εταιρίες: "Αλκατέλ Καλώδια", FULGOR,"Τηλεκαλώδια", "Γενική Καλωδίων", "Καλώδια Ξάνθης" και ΕΛΒΙΤΥΛ.

Οι υπόλοιπες προγραμματικές συμφωνίες κατά αντικείμενο, δαπάνη και εταιρία που θα προμηθεύσει τα υλικά έχουν ως εξής: Θερμοσυστελλόμενα και άλλα παρεμφερή υλικά, 5,5 δισ., ΡΕΗΚΑΠ, ΙΝΤΕΛΑΞΙΣ, ΕΛΒΙΤΥΛ. Εξαρτήματα τερματισμού καλωδίων, 5 δισ., "Α. Κυπριώτης" και ΡΕΗΚΑΠ. Οπτικοί κατανεμητές 0,33 δισ. LINK. Μεταλλικοί ιστοί και παθητικά κάτοπτρα, 1,65 δισ., ΙΝΤΡΑΜΕΤ, "Παπαδίοχος ΑΒΕΕ". Προμήθεια στύλων πεύκου, 3,5 δισ., υπουργείο Γεωργίας. Εμποτισμός στύλων, 5 δισ., ΕΛΒΙΕΞ, ΟΣΕ, ΒΕΞ, ΔΡΙΤΣΑΣ - ΚΑΓΚΛΗΣ ΕΠΕ. Συστοιχίες συσσωρευτών, 1,3 δισ., "Γερμανός" και ΕΡΓΟΝ ΕΠΕ. Ανορθωτικά Συγκροτήματα (3Χ15Α), 1,3 δισ., AEG ΕΛΛΑΣ, ΑΝΚΟ. Σιδηρά είδη δικτύου, 2,3 δισ., SARA HELLAS, RIVIMENTAL, ΠΑΒΙΣΟ, ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ, και Επιπλα - είδη γραφείου, 2,4 δισ., "Σκουρόπουλος ΑΕ", SATO, "Δρομέας".

Κάνοντας τον απολογισμό όλης της πορείας σύναψης των προγραμματικών συμφωνιών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Δημήτρης Παπούλιας, σε προχτεσινή συνέντευξη, παρουσίασε το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών του Οργανισμού και τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχτηκαν. Με τις προγραμματικές συμφωνίες - σημείωσε - ο ΟΤΕ αντιμετωπίζεται σαν ο "πλέον ευνοούμενος πελάτης" σε θέματα τιμής και εξοπλισμού, δημιουργείται πρόγραμμα συνεχούς βελτίωσης τιμών και ποιότητας, εφαρμόζονται όροι και μηχανισμοί "διακοπής" της Συμφωνίας κλπ. Επίσης δύο επιτροπές, διαχείρισης και αξιολόγησης θα ελέγχουν την αποτελεσματικότητα της σύμβασης και την καταλληλότητα του προσφερόμενου εξοπλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ