Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Ενα δάσος γεννιέται

Τη δημιουργία ενός δασικού πάρκου, έκτασης 3.000 στρεμμάτων, σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Η δημιουργία δασικού πάρκου άνω των 3.000 στρεμμάτων είναι στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής του Περάματος. Η δημιουργία του πάρκου θα αναβαθμίσει, όχι μόνο την πόλη, αλλά θα αποτελέσει πνεύμονα ζωής για όλη τη Δυτική Αττική. "Το δασικό πάρκο θα πλαισιώνεται από δρόμους για άθληση, μονοπάτια περιπάτου, χώρους αναψυχής, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή δρόμου που θα επιτρέπει την απευθείας πρόσβαση στο Πέραμα", δηλώνει ο γεωπόνος του δήμου Σ. Αράπουκλες.

Αν στα πολλά προβλήματα του Περάματος, όπως η ανεργία, ο οικονομικός μαρασμός, το οικιστικό, ο γεωγραφικός αποκλεισμός, προστεθούν και η έντονη δυσοσμία από το βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας, οι αναθυμιάσεις από τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, η αποθήκευση τοξικών και καρκινογόνων υλικών από τον ΟΛΠ, καθώς και η διαρκής ρύπανση της θάλασσας από τη λειτουργία του εμπορικού λιμένα, τότε γίνεται κατανοητή η αναγκαιότητα δημιουργία χώρων πράσινου και αναψυχής, όπως το δασικό πάρκο. "Στην προσπάθειά μας για στοιχειώδη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Περάματος, ξεκινήσαμε ήδη την ανάπλαση της παλιάς χωματερής του Σχιστού και στα άμεσα σχέδιά μας είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία του δασικού πάρκου", τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Πατσιλινάκος.

Πρασινίζοντας τα βουνά

Οσον αφορά τη δεντροφύτευση του όρους Αιγάλεω, ο Γ. Πατσιλινάκος υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση αυτή που έχει τον τίτλο "Πρασινίζοντας τα βουνά", θα πραγματοποιηθεί με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και την επιστημονική υποστήριξη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στη δεντροφύτευση αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερο από 20.000 εθελοντές από ολόκληρη την Αττική. "Πιστεύουμε - καταλήγει ο Γ. Πατσιλινάκος - ότι η αναδάσωση αυτή και η δημιουργία του δασικού πάρκου, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση που θα επιφέρει, θα συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας της πόλης κατά τους θερινούς μήνες. Θα βελτιώσουν τις κλιματολογικές συνθήκες και επιπλέον θα μειώσουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους της περιοχής, ανακουφίζοντας τη ζωή των κατοίκων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ