Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταδικάζει τα εξώδικα

Την απαράδεκτη ενέργεια της 19ης Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά ("Ζαννείου" - 2ης ΤΕΣ) να στείλει εξώδικο σε γονείς μαθητών των 15μελών Συμβουλίων καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά. Οπως αναφέρει, η αποστολή του εξώδικου σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους γονείς και τους μαθητές που ήθελαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κακή κτιριακή κατάσταση του σχολείου τους.

"Τέτοιες ενέργειες, εκτός από αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές, δε συμβάλουν στη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος συνεργασίας των φορέων της εκπαίδευσης και είναι σαφώς έξω από τις αρμοδιότητες των σχολικών επιτροπών", σημειώνει η ΕΛΜΕ για να καταλήξει: "Ελπίζουμε η αποστολή των εξωδίκων να μην έγινε από χρήματα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων".

Υπενθυμίζεται ότι η 19η ΕΣΕ απέστειλε, με δικαστικό επιμελητή, "εξώδικο γνωστοποίηση και δήλωση" σε όλους τους γονείς των εκλεγμένων στα 15μελή Συμβούλια μαθητών, με την οποία ρίχνει τις ευθύνες στους γονείς και τους μαθητές για οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να γίνει στο χώρο του σχολείου, στη διάρκεια κινητοποιήσεων των μαθητών, ανεξάρτητα για το ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για τη ζημιά. Μετά την παραλαβή του εξώδικου από τους γονείς τους, έχουν παραιτηθεί τέσσερα μέλη του 15μελούς της 2ης ΤΕΣ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ