Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και... τα αποκαλυπτήρια

Το... γελοίον του πράγματος, στα φληναφήματα του Δ. Αβραμόπουλου και της πλειοψηφίας του περί ειλικρινούς διαλόγου, διαφάνειας, νομιμότητας και γνήσιας δημοκρατίας, καταγράφηκε σε όλο του το "μεγαλείο", λίγες ώρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ηταν στο 62ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, όταν ζητήθηκε για πολλοστή φορά η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκτέλεση επισκευών και συντηρήσεων σχολικών κτιρίων του Δήμου Αθηναίων. Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής - ο οποίος αντίθετα με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, είχε επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς μετά τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα υπήρχαν σειρά σημαντικών θεμάτων - αποκάλυψε επίκαιρο έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, το οποίο είχε αποκρυβεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το έγγραφο αποδείκνυε πως η διοίκηση του δήμου εμφανίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως γενόμενα έργα που δε γίνονται ποτέ, αποκρύπτοντας παράλληλα πραγματικά στοιχεία από τους δημοτικούς συμβούλους.

"Λουστείτε το" ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε οργισμένος ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" καθώς νωρίτερα είχε επανειλημμένα προκληθεί σκαιά, όπως και το σύνολο της μειοψηφίας, από τη Δημοτική Αρχή για την κριτική τους στα θέματα του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Το έγγραφο του Διευθυντή του ΟΣΚ Μ. Μπαλτά με ημερομηνία 19 Δεκέμβρη '97 είχε αποσταλεί στο δήμαρχο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ως χτες 23 Δεκέμβρη δεν είχε κατατεθεί, αν και περιείχε σαφές αίτημα διανομής του σ' όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.Σ' αυτό ο διευθυντής του Οργανισμού υπογραμμίζει ότι "ο απολογισμός χρήσης της τακτικής επιχορήγησης 1996, που κατατέθηκε στον ΟΣΚ από 1 - 10 - 1997 ουδεμία σχέση έχει με την τήρηση των υποχρεώσεων του δήμου που απορρέουν από τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες και αποφάσεις. Είναι αμέσως φανερό ότι το ποσό των 900 περίπου εκατομμυρίων που λάβατε, διοχετεύτηκε κυρίως για την αποπληρωμή έργων της χρονικής περιόδου '94 - '95 και δεν εξυπηρετήθηκε ο κύριος στόχος της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης που είναι η συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων της τρέχουσας περιόδου". Ακόμη, συνεχίζει το επίσημο έγγραφο, "από την ανάγνωση των "υπογραφών" προκύπτουν σοβαρά προβλήματα για έργα που "καταγγέλλεται" ότι δεν εκτελέστηκαν ή για κριτική στάση στα οικονομικά μεγέθη ή τέλος για έργα που εκτελέστηκαν το '97, αναφέρονται στη χρήση '96 και αφορούν έργα του '94"!

Μετά από αυτά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Βλαχογιάννης,αφού επικαλέστηκε ασυνεννοησία μεταξύ δήμου και ΟΣΚ εξαιτίας των αλλαγών διοικήσεων στον Οργανισμό, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο διευθυντής του ΟΣΚ ψεύδεται... "Τότε γιατί δεν του κάνετε μήνυση", τον ρώτησε ο Λεων. Αυδής,αλλά καθαρή απάντηση δεν πήρε. Ο κ. αντιδήμαρχος προτίμησε αυτή τη φορά τη σιωπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ